Skip to content

Komend weekend, op zaterdag 13 augustus 2022, staat de eerste kwalificatieronde op het KNVB Beker programma. We gaan twaalf clubs in actie zien. Vijf van de zes partijen beginnen om 17.00 uur, de andere om 19.00 uur.

KNVB Beker: eerste kwalificatieronde

In de eerste kwalficatieronde van de beker is plek voor 36 amateurverenigingen uit de Derde Divisie Zaterdag en Zondag. Daarvan zijn er 24 vrijgeloot. Met andere woorden, ze hoeven niet in actie te komen in de eerste kwalificatieronde en stromen direct door naar de tweede kwalificatieronde.

12 clubs ingeloot

De andere twaalf clubs moeten dus wel optreden in de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker. Zes clubs zullen zich plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. Die wordt gehouden op 22 en 23 september 2022. Pech dus voor de ingelote clubs, want zo’n extra duel levert in deze fase amper extra inkomsten op en levert wel het risico van uitschakeling op.

Wedstrijden eerste kwalificatieronde

17:00 uur JOS/Watergraafsmeer – Hoek
17:00 uur Hercules – Ter Leede
17:00 uur Groene Ster – Barendrecht
17:00 uur OJC Rosmalen – Sportlust ’46
17:00 uur Staphorst – TOGB
19:00 uur ADO ’20 – VVOG

Zie het KNVB Beker schema voor meer.

Eerste ronde Eredivisie seizoen 2022-2023

Daarnaast is dit weekend de Eredivisie begonnen aan het seizoen 2022/23. De top drie van de vorige jaargang sleepte drie punten binnen. Ajax won van Fortuna met 2-3, PSV versloeg FC Emmen met 4-1 en Feyenoord verliet Arnhem met een zege van 2-5 op Vitesse.

Europese clubtoernooien

De Europese clubtoernooien zitten nog in de fase van voorrondes. Dinsdag speelt PSV bijvoorbeeld thuis tegen Monaco in de derde voorronde van de Champions League. De winnaar moet zich ook nog door een play-off ronde knokken. Woensdag staat de Europese Super Cup op de agenda tussen Real Madrid en Eintracht Frankfurt.

Volop voetbal

Donderdag speelt AZ thuis de rentree tegen Dundee United en neemt FC Twente het in Enschede op tegen Cukaricki. En dan begint vrijdag 12 augustus alweer de tweede speelronde van het Eredivisie speelschema. Kortom, geen moment verslapping voor voetballiefhebbers, die dan vanaf medio november 2022 ook nog een WK voorgeschoteld krijgen.

De agenda wordt steeds voller, waardoor er ook steeds meer prijzen te winnen zijn. PSV is trouwens de Nederlandse club die sinds het begin van deze eeuw de meeste prijzen binnensleepte: 22. Dat totaal bestaat uit 10 landstitels, 3 KNVB bekers en 9 Johan Cruijff Schalen.

Back To Top