Skip to content

Vandaag, vrijdag 5 augustus om 20:00 uur, speelt sc Heerenveen tegen Sparta. En dat is de eerste wedstrijd op het Programma Eredivisie van dit seizoen!

Heerenveen – Sparta: eerste wedstrijd van nieuw seizoen

Zoals bij de meeste clubs is er bij sc Heerenveen in de zomer een kleine metamorfose voltooid. Er is een nieuwe trainer, Kees van Wonderen, en er zijn nieuwe spelers: Simon Olsson, Alex Timossi Andersson, Mats Köhlert, Andries Noppert, Hussein Ali en Joaquín Fernández.

Die namen geven al aan dat het weer een bonte boel is in Friesland, met van oudsher wel een flinke scheut Scandinavisch bloed. Vertrokken zijn onder meer Ibrahim Dresevic, Siem de Jong en Erwin Mulder.

Nieuwe spelers Sparta

Sparta-trainer Maurice Steijn heeft de beschikking over nieuwelingen Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Charles-Andreas Brym, Younes Namli, Mike Eerdhuijzen, Jonathan de Guzmán en Youri Schoonderwaldt. De Guzman is oud-international van Oranje. Weg zijn Abdou Harroui, Lennart Thy, Tom Beugelsdijk en Michaël Heylen.

Toch wel klinkende namen trouwens, want Thy is bijvoorbeeld de Duitse topscorer aller tijden in de Eredivisie en Beugelsdijk een cultlegende.

Laatstgenoemde is betrokken bij een gokzaak en dat zal een van de redenen zijn geweest dat Sparta niet verder wilde (hij plaatste voetbal weddenschappen op duels in competities waarin hij zelf betrokken was).

sc Heerenveen – Sparta onderling

Van de zes vorige onderlinge duels won Heerenveen er drie en Sparta twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die partijen is 10-6. Kijken we naar de zes vorige keren dat Sparta zijn bus parkeerde bij het Abe Lenstra Stadion, dan rolt er een schevere verhouding uit: vier zeges van Heerenveen, eentje van de Rotterdammers en een doelsaldo van 10-5.

Voorbereiding

Sparta besloot vorig seizoen met een eindsprint, waarmee lijfsbehoud veilig werd gesteld. Ook in de voorbereiding waren er bemoedigende resultaten. Heracles, Willem II, Beerschot en FC Emmen leidden tot drie zeges, alleen de Belgen wisten van de Kasteelbewoners te winnen.

sc Heerenveen won in de voorbereiding tweemaal van PEC Zwolle en versloeg ook Excelsior en TOP Oss. Ook bij de Friezen lukte het niet om van een Belgische opponent te winnen; tegen RWD Molenbeek werd het 1-1.

Back To Top