Skip to content

Nederland – Ecuador | Vrijdag om 17.00 uur is het tijd voor het tweede duel van het Nederlands elftal op het WK voetbal 2022. Ecuador is de tegenstander.

De Zuid-Amerikanen wonnen hun eerste duel tegen Qatar met 2-0. Dat is dus dezelfde uitslag waarmee Oranje won van Senegal. Kortom, de eventuele winnaar van dit duel is zo goed als zeker van de achtste finales.

WK voetbal Nederland – Ecuador

Tegen Qatar kwam Ecuador geen moment in de problemen. De gastheren van dit WK hadden precies nul schoten op goal. Fysiek was Ecuador de Aziatische kampioen van 2019 de baas. Van de 27 kopduels die plaatsvonden, moest Qatar 20 keer verdedigend optreden. Slechts viermaal leed een Ecuadoraan balverlies vanwege pressing van Qatar.

Oranje zuinig aan de bal

Het tegenvallende Qatar, dat al een half jaar bijeen is om naar dit WK voetbal toe te werken, is geen precieze graadmeter om Ecuador in te schatten. Maar een paar kernwaarden van het team zijn wel duidelijk: hechte organisatie en niet al te veel risico nemen. Dus veel mannen achter de bal en wachten op foute passes bij de tegenstander.

Die kwamen er genoeg bij Qatar. Nederland zal dus, zoals bondscoach Louis van Gaal het noemt, ‘zuinig aan de bal’ moeten zijn.

Opstelling Nederland tegen Ecuador

Tegen Senegal ging dat een paar keer mis en opvallend genoeg was Frenkie de Jong enkele malen de dader. De normaal zo balvaste en balvaardige Barcelona-middenvelder schoof zelfs vanaf de achterlijn de bal zomaar in de richting van een Senegalees. Wie zal Van Gaal naast hem neerzetten? Wellicht Marten de Roon, die als stofzuiger moet fungeren, in plaats van Steven Berghuis.

Luuk de Jong?

Voorin is ook lang niet zeker wie er verschijnen. Memphis Depay pakte een paar minuten tegen Senegal, maar de druk is nu niet zo hoog om risico’s te nemen en hem hier te laten starten.

Vincent Jansen was echter niet van heel veel waarde. Ja, hij kan met zijn rug naar het doel een balletje vasthouden, maar veel meer zit er niet in bij de Antwerp-aanvaller. Wordt PSV-er Luuk de Jong van stal gehaald?

WK programma 2022

Het WK voetbal wordt gespeeld van 20 november tot 18 december! Wie gaat er winnen in Qatar en hoe ver komt Oranje? Voor het WK programma en meer 

Back To Top