Skip to content

Zaterdag 30 november om 18:30 uur speelt Willem II – Sparta. De Brabantse gastheren staan zeer solide op plek zes, de Rotterdamse gasten verkeren in de middenmoot, op plek elf. Na veertien speelronden scheiden vier punten hen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Willem II – Sparta zaterdag

Willem II heeft ook in de vorige zes Eredivisie speelronden gepresteerd als een subtopper: met elf punten staan ze in dat periodelijstje op plek vijf. Sparta haalde in diezelfde periode zeven punten en typerend voor het verschil tussen de clubs is dat Willem II net een positief doelsaldo behaalde in die zes partijen (plus een) en Sparta net een negatieve (min een).

Statistieken

Kijken we niet naar de feiten zelf maar ook naar de kwaliteit van de kansen die worden afgedwongen en toegestaan, dan blijkt dat de clubs weinig voor elkaar onderdoen in aanvallend opzicht. De Tilburgers scoorden weliswaar vijf goals minder (19 om 24), maar schiepen wel betere kansen, als we althans vertrouwen op de statistische modellen die tegenwoordig online bijgehouden worden. Het verschil zit hem vooral in de verwachte tegengoals: Willem II is op dat gebied stukken beter bezig dan Sparta (negentien versus 25).

Onderlinge resultaten

Willem II zal aantreden zonder Fernando Lewis en Sparta mist Suently Alberto, maar beschikt wel weer over Adil Auassar. De Spartanen wonnen de helft van de zes laatste mutuele duels, Willem II eentje. Het totale doelsaldo van die serie is 7-12. Wel won Willem II de helft van de zes recentste keren dat Sparta op bezoek kwam en verloor het in die serie tweemaal (saldo 10-10). Het betreft echter wel ook vriendschappelijke duels en potjes in de eerste divisie van tamelijk lang geleden.

Voorspellingen Willem II – Sparta

In negen van de tien vorige onderlinge duels Willem II – Sparta in Tilburg vielen er minstens drie goals. Sparta zit in een reeks van vijf uitwedstrijden zonder overwinning. Bij Willem II zijn de ogen gericht op Vangelis Pavlidis, de Griekse clubtopscorer die er nu acht in heeft liggen. Na zijn treffer op 21 september stond hij echter lange tijd droog in de Eredivisie, gelukkig voor hem en de club kwam daar afgelopen weekend tegen ADO met twee stuks een einde aan.

Goals Willem II

Willem II noteert bij bookmakers 2.04 voor de winst, gelijkspel noteert 3.65 en winst Sparta 3.35. We gaan voor een relatief hoge notering: minstens twee goals voor Willem II op 2.48.

Back To Top