Skip to content

EredivisieAjax heeft na een vermakelijke zege op FC Twente (2-0 achter, 2-5 winst) weer drie punten bij mogen schrijven en ook AZ pakte de maximale buit (1-0 tegen VVV). Nummer drie PSV komt echter maar niet uit zijn enorme wak en liet zelfs uit tegen FC Emmen een steek vallen (1-1). Ajax heeft na 15 speelronden 41 punten, AZ 35 en PSV 28.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Uitslag FC Emmen – PSV 1-1

Hoe moet het nu verder met PSV? Trainer Mark van Bommel beschikt nu alweer drie wedstrijden over Donyell Malen en Steven Bergwijn, toch is er weinig meer over van de ploeg die vorig jaar rond deze tijd de touwtjes stevig in handen had. Ergens in de vorige winterstop moet iets mis zijn gegaan, want over heel 2019 haalde PSV uit 32 matches slechts 63 punten – gemiddeld dus minder dan twee per speelronde (Ajax 81).

Zware tijden Mark van Bommel

Van Bommel valt het zichtbaar zwaar om zich telkens te moeten verdedigen en om verklaringen te moeten aanvoeren voor de matige prestaties. Wel vond hij zondagavond een nieuw trucje: doen alsof we de Europese wedstrijden en de binnenlandse niet op een lijn mogen zetten. “Die en de competitiewedstrijden moet je los van elkaar zien”. Dat mag hij doen, maar de fans en ook de directie zien het vast anders.

FC Twente – Ajax 2-5

Omgaan met tegenslag, da’s een hele kunst, zo blijkt dus weer. Ajax liet zien hoe het wel moet door FC Twente alsnog op te rollen nadat het na een half uur spelen tegen een 2-0 achterstand aankeek en ook nog aanvaller Quincy Promes door een blessure verloor. Noa Lang, die zijn basisdebuut maakte, greep zijn kans en produceerde een hattrick. Toegegeven, legendarische of fraaie goals waren het niet, maar ze tellen allemaal en hij stond toch mooi op het juiste moment op de juiste plek. Invaller Klaas-Jan Huntelaar deed twee duiten in het goalzakje.

Erik ten Hag: Niet teveel vertrouwen

“We waren enorm slordig in de opbouw en in de passing, dan word je geslacht”, zei Ajax-trainer Erik ten Hag. Voor de negende speelronde op rij maakten de Amsterdammers minstens twee treffers. “Dat geeft aan dat we een aanvallende organisatie hebben, waarin kwaliteit kan exploderen. Dat moet ons vertrouwen geven, maar niet te veel zo is vandaag gebleken”, besloot Ten Hag.

Uitslagen Eredivisie speelronde 15

FC Twente – Ajax 2-5 (2-1)
FC Utrecht – RKC Waalwijk 0-1 (0-0)
AZ – VVV-Venlo 1-0 (1-0)
Feyenoord – PEC Zwolle 1-0 (1-0)
FC Emmen – PSV 1-1 (0-1)
Willem II – Sparta Rotterdam 4-0 (3-0)
Fortuna Sittard – FC Groningen 1-0 (0-0)
Heracles Almelo – ADO Den Haag 4-0 (2-0)
sc Heerenveen – Vitesse 3-2 (1-2)

Back To Top