Skip to content

FC Twente – Ajax, Eredivisie zondag 12:15 uur | De promovendus staat twaalfde, maar zakt steeds verder af. De koploper is nog ongeslagen, heeft uit veertien duels liefst 38 punten gehaald en liet doordeweeks ook maar weer eens zien in Europa weer een woordje mee te spreken: Lille werd met 0-2 geklopt.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Mooie tijden Ajax

De Amsterdammers staan op de drempel van de tweede ronde van de Champions League en hoeven binnenlands alleen nog AZ af te schudden. Na het succesvolle vorige seizoen zijn het ook nu fijne tijden voor Ajax-supporters. En dan te bedenken dat Dusan Tadic nog niet in de buurt komt van zijn productiviteit van dat magische seizoen, dat David Neres en Noussair Mazraoui door blessures circa de helft speelden van wat mogelijk was, dat Edson Álvarez nog veel ruimte heeft om door te groeien qua speeltijd en invloed, en dat good old Klaas Jan Huntelaar in de dug-out zich zit te verbijten om als stormram in het veld te komen.

Hakim Ziyech perfect en scherp

De afgelopen seizoenen was het zo dat Ajax na de winterstop nog wat beter voor de dag kwam dan ervoor, wat weer te maken heeft met de hoge moeilijkheidsgraad van het positiespel dat in het Amsterdamse dna zit. Het vergt tijd voor spelers om elkaar blindelings te vinden, al lijkt er op dat vlak weinig meer beter te kunnen bij Hakim Ziyech en Quincy Promes. De laatste vijf goals van de Nederlandse international waren het resultaat van een perfecte, superscherpe assist van de Marokkaan.

FC Twente moeizaam

Bij FC Twente gaat het al vanaf het begin tamelijk moeizaam, met als verschil dat aanvankelijk nog punten werden gepakt, terwijl de Tukkers zes van de laatste acht speelronden onderuit gingen. Wel wist Twente twee van de vorige zes ontmoetingen met Ajax in winst om te zetten, versus drie nederlagen en een totaal doelsaldo van 6-13.

Daarnaast verloor de club geen enkele van de zes laatste thuiswedstrijden tegen de Amsterdammers (twee zeges, saldo 9-8). Terwijl daar toch een paar jaar tussen zitten waarin het echt niet zo best ging met de gevallen landskampioen van 2010.

FC Twente – Ajax voorspellingen

Twente noteert bij bookmakers 14.00 voor de winst, gelijkspel 8.00 en winst Ajax 1.15. De notering voor over 2,5 goals is erg laag: 1.22. Dan kan je beter inzetten op winst met minstens twee goals verschil van Ajax, de -1,5 goal handicap noteert 1.45. Denk je dat Ajax wint en geen tegengoals krijgt, pak dan “niet beide teams scoren” @2.20.

Back To Top