Skip to content

Vrijdag speelt NEC in Nijmegen tegen Cambuur. De Nijmegenaren treden aan zonder Rens van Eijden, Mathias De Wolf en Mikkel Duelund. Aan de kant van Cambuur is smaakmaker David Sambissa absent. De back annex vleugelspeler heeft een knieblessure en is de rest van dit kalenderjaar uitgeschakeld. De international van Gabon zou anders vast in de basis opduiken als rechtsbuiten.

Het is de veertiende speelronde in de Eredivisie en de thuisploeg staat achtste, een plekje achter Cambuur. De Friese ploeg heeft 2 punten meer.

NEC – SC Cambuur

Beide teams kwamen vorig seizoen nog uit in de eerste divisie en presteren dus bovengemiddeld goed in hun eerste jaar op het hoogste niveau. SC Cambuur steunt in het middenveld op twee voormalige AZ-spelers: Jamie Jacobs (23) en Mees Hoedemakers (23). Jacobs is erg in zijn nopjes over hoe het voor de winterstop gaat: “Ik vind ons een machine hoe wij met elkaar bezig zijn op het veld, hoe wij elkaar aanvullen.”

Henk de Jong waakt voor gemakzucht

Cambuur-trainer Henk de Jong heeft NEC even onder zijn vergrootglas gelegd en zegt: “In de euforie na drie zeges moeten we zeker niet te gemakkelijk gaan denken. NEC is een heel lastige ploeg met veel routine en we zullen echt op ons best moeten zijn om daar een resultaat te pakken.”

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Voorspellingen NEC – SC Cambuur

Wel heeft Cambuur geen enkele van de vorige zes ontmoetingen met NEC verloren. Het won tweemaal en vier keer bleef het gelijk. Het totale doelsaldo van die zes potjes is 3-7. Slechts tien goals, dat is opvallend weinig in die reeks. Thuis wist NEC wel twee van de vorige zes bezoekjes van Cambuur om te zetten in een zege, en werd eenmaal verloren (8-7).

In 8 van de 10 vorige speelrondes van SC Cambuur in de Eredivisie vielen er minstens drie treffers. Maar bij de laatste vijf vorige ontmoetingen waren er telkens minder dan 3 goals. Thuis heeft NEC uit zes optredens dit seizoen maar acht punten gehaald, terwijl Cambuur uit 6 uitduels 9 punten haalde.

Back To Top