Skip to content

Ajax staat weer zes punten los op AZ na de winst van de Amsterdammers op RKC. In de Johan Cruijff Arena werd het 3-0. Nummer twee AZ ging uit bij FC Twente onderuit met 2-0, terwijl nummer drie Feyenoord drie punten pakte tegen PEC (3-4) en daardoor de Alkmaarders nadert tot op vier punten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Uitslagen Eredivisie: Ajax – RKC 3-0

Elke match is het weer spannend om te zien welke elf spelers in het veld verschijnen voor Ajax. Dit keer kreeg Traore van trainer Erik ten Hag de voorkeur in de punt van de aanval en verschenen Alvarez en Martinez in het hart van de verdediging. Tegen hekkensluiter RKC Waalwijk maakt het allemaal niet zoveel uit, al was het zeker weer geen overtuigende wedstrijd van Ajax. Zes schoten op goal versus drie voor de Waalwijkers, dat zet de royale 3-0 uitslag toch in een ander perspectief. Donderdag wacht Getafe in de Europa League.

PEC Zwolle – Feyenoord 3-4 dankzij Bozenik

Bij rust was het 2-1 voor de Zwollenaren, maar daarna nam Steven Berghuis zijn Feyenoord bij de hand met twee goals. In de slotfase maakte aankoop Robert Bozenik de ommekeer af op 3-4. En niemand kan zeggen dat het ‘weer’ een kwestie van geluk was voor de Rotterdammers, want het aantal schotel op doel maakt de verhoudingen duidelijk: drie voor PEC, tien voor Feyenoord.

Beter gedaan dan Ajax en PSV

“We begonnen heel slecht, maar hebben daarna gecontroleerd”, zei trainer Dick Advocaat. “We hadden gewaarschuwd voor zo’n start van Zwolle, ook vanwege de weersomstandigheden en de harde wind. Maar we waren niet scherp genoeg in de eerste vijftien minuten en zij scoorden uit de eerste twee beste schoten.”

Feyenoord heeft in de Eredivisie nu zes speelronden op rij gewonnen en heeft in die periode zes punten meer gehaald dan Ajax en zeven meer dan PSV.

Uitslagen Eredivisie speelronde 23

Vitesse – Heerenveen 4-2 (2-2)
Ajax – RKC Waalwijk 3-0 (1-0)
Sparta – FC Groningen 1-2 (0-2)
PEC Zwolle – Feyenoord 3-4 (2-1)
Willem II FC Utrecht 1-1 (0-1)
FC Twente – AZ 2-0 (2-0)
ADO Den Haag – PSV 0-3 (0-1)
Fortuna Sittard – FC Emmen 0-0 (0-0)
VVV – Heracles Almelo 1-0 (1-0)
FC Emmen – FC Twente 2-0 (1-0)
Sparta Rotterdam – ADO Den Haag 4-2 (3-1)

Stand Eredivisie seizoen 2019-2020

Back To Top