Skip to content

Hartstikke fijn voor de penningmeesters van Ajax en PSV dat er geld binnenstroomt voor de aanstaande transfers van Matthijs de Ligt (Ajax) en Luuk de Jong (PSV). Alhoewel er afgelopen weekend nog geen contracten zijn getekend, lijkt het een kwestie van tijd voordat de een naar Juventus gaat en ander naar Sevilla. Maar wat hebben hun clubs aan dat transfergeld, als het vrijwel onmogelijk is om op korte termijn er een speler voor terug te halen, die van net zo’n groot belang voor de club kan zijn?

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Luuk de Jong als een vis in het water bij PSV

De Ligt vervangen achterin bij Ajax is simpelweg onmogelijk. Waar vindt je een verdediger met net zoveel duelkracht, kopkracht en scorend vermogen bij spelhervattingen. Ze bestaan wel, maar zullen niet te porren zijn voor een transfer naar de Eredivisie.

En spitsen zoals Luuk de Jong lopen er ook wel meer rond op de wereld. Maar de spits loopt nu al zo lang rond bij PSV dat hij zich als een vis in het water voelt. Hij weet hoe het team speelt, hij heeft de autoriteit om zijn hand op te steken en een hoge bal te eisen, hij heeft afgedwongen dat de vleugelspelers zich rot rennen om hem vanaf de zijkant te bedienen. Een nieuweling zal tijd nodig hebben om zich zulke zaken eigen te maken.

Niet te veel medelijden met Ajax en PSV

Niet dat we al te veel medelijden hoeven te hebben met Ajax-trainer Erik ten Hag en PSV-trainer Mark van Bommel. Een speler van het niveau De Ligt is simpelweg onhoudbaar, zelfs als de speler in kwestie pas negentien jaar is. En De Jong (28 jaar) heeft zich nu wel bewezen op de Nederlandse velden, het is begrijpelijk dat hij voor de derde keer zich wil testen bij een buitenlandse club, en hopelijk dit keer wel met goed gevolg.

Edson Álvarez vervanger De Ligt

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Edson Álvarez als vervanger van captain De Ligt. De Mexicaanse verdediger speelt bij het Mexicaanse America en kwam 22 keer uit voor Mexico, waaronder op het WK 2018. Voor een Midden-Amerikaan is hij fors: 1,90 meter. Hij speelt meestal centraal in de verdediging maar kan zich ook redden als rechtsback of defensieve middenvelder.

Donyell Malen kan De Jong vervangen

PSV kijkt misschien naar de huidige selectie om de vacature van goalgetter te vervullen. Dan gaat het dus om Sam Lammers, vorig jaar uitgeleend aan Heerenveen, en Donyell Malen, die in zijn invalbeurten een best hoog rendement behaalde.

Back To Top