Skip to content

Ondanks dat er in de zomer van 2019 geen EK of WK voor mannen is valt er toch genoeg van voetbal te genieten. Het WK voor vrouwen is aanbeland bij de kwartfinales, de Copa America gaat ook die fase in en de Africa Cup zit in de groepsfase. Voor veel voetbalfans gaat er echter toch niets boven de nationale competitie en daarom blijven Ajax en PSV, de nummers een en twee van het afgelopen Eredivisie seizoen, ook terwijl ze wekenlang niet spelen dagelijks in het nieuws.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Bruma dan eindelijk naar PSV

Zo heeft PSV dan eindelijk Bruma weten vast te leggen. De Brabantse club zit al jaren achter de Portugees aan. Reeds drie jaar terug deed PSV een poging om de nu 24-jarige aanvaller naar Eindhoven te halen. En telkens toen Bruma een nieuwe move maakte, liet hij PSV in de kou staan. Via Sporting ging hij naar Galatasaray, toen naar Gaziantepspor, Real Sociedad en RB Leipzig. Clubtrouw heeft Armindo Tué Na Bangna, zoals Bruma voluit heet, in zijn jonge loopbaan dus nog niet echt getoond.

PSV betaalt 12 miljoen voor de transfer

PSV moet 12 miljoen euro voor de Portugees betalen. Daarmee is hij na Mateja Kezman de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Hij kan op ongeveer alle posities in de voorste linie uit de voeten: op de vleugels, als spits of vlak daarachter. Eind vorig jaar deed hij voor Portugal mee aan de Nations League, maar hij ontbrak vorige maand tijdens de play-offs en was dus absent in de finaleclash tegen Oranje. Voor Leipzig maakte hij het vorige seizoen slechts 549 minuten in de Bundesliga. Sinds 2013 maakte hij in 9.371 speelminuten 23 goals, oftewel een goal per 407 minuten. Dat is niet zo veelbelovend.

Ajax is begonnen met seizoensvoorbereiding

De telefoon en fax van technisch directeur Marc Overmas maken vast overuren, want voor Ajax is het een hels karwei om de belangstelling voor Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Nicolas Tagliafico en David Neres op te vangen. Of draaien de Amsterdammers iedereen een loer en is na het vertrek van Frenkie de Jong simpelweg gesteld: jongens, jullie hebben met jullie volle verstand een contract getekend, en daar houden we jullie aan?

Erik ten Hag test debutanten

Trainer Erik ten Hag is inmiddels wel aan het observeren en testen welke nieuwe krachten klaar zijn voor het grote werk. In een oefenpotje tegen Quick ‘20 werden vier debutanten in de basis gezet: Lisandro Martinez, Kik Pierie, Dominik Kotarski en Sergiño Dest. Laatste twee kwamen vorig seizoen uit voor Jong Ajax. Na rust kwamen er elf andere namen de kleedkamers uit, waaronder Brian Brobbey, die in mei met Oranje onder 17 het EK won.

Back To Top