Skip to content

Wil je wel weer eens een wedstrijd bekijken van je favoriete voetbalclub, maar dan niet via de tv en wel echt in het stadion? Goed nieuws: dat kan eind april weer. Althans, dat is het plan, en de pandemie laat zich natuurlijk niet zomaar weg plannen. De KNVB heeft van het kabinet toestemming gekregen om in het laatste weekend van april fans toe te laten in de stadions.

Speelronde Eredivisie met publiek

Directeur Eric Gudde zegt via de KNVB-site dit: “Na de Fieldlab-experimenten bij drie wedstrijden is dit een hele mooie, nieuwe stap: voor het eerst hebben we tijdens een speelronde bij alle Eredivisie wedstrijden toeschouwers op de tribune.”

PSV blij maar nog niet voorbereid

PSV mag bijvoorbeeld in speelronde 30 4.000 man toelaten in het Philips Stadion. Het vreemde is wel dat de club verrast is door de ontwikkelingen. “Vooropgesteld, het is hartstikke mooi dat het weer kan. Alleen is er voorafgaand aan dit besluit geen enkel overleg met ons geweest, dus op dit moment is weinig te zeggen hoe we het gaan organiseren”, aldus commercieel directeur Frans Janssen. Hij waarschuwt dat PSV er nu nog niet op is voorbereid.

Negatieve test

“We hebben bijvoorbeeld gelezen dat mensen maximaal 24 uur van tevoren getest moeten zijn, maar het is onduidelijk wie daarvoor nou verantwoordelijk is en wie daarop toeziet”, zo vraagt hij zich af. “Wordt dat de KNVB? Is het PSV zelf?”

Miscommunicatie Eredivisie en KNVB

En Gudde spreekt weer tegen dat de bond vanuit het niets deze mededeling heeft gedaan. “Dat zij niet op de hoogte waren, klopt helemaal niet. Vorige week dinsdag hebben alle clubs bericht gehad dat het veiligheidsberaad groen licht had gegeven hiervoor.” Het is niet voor het eerst dat er nogal wat ruis op de lijn zit in de communicatie tussen de KNVB en de clubs. Eigenlijk is het sinds precies een jaar geleden de eredivisie werd stopgezet telkens raak met misverstanden, conflicten en onvrede.

Nieuwe bondscoach Nederlands vrouwenvoetbal

Ondertussen moet de bond ook nog een opvolger vinden voor de coach van het Nederlandse vrouwenteam. Sarina Wiegman vertrekt na de zomer, ze wordt de bondscoach van Engeland, en vooralsnog happen er geen grote namen toe om in haar voetsporen te treden. Het liefst stellen ze een vrouw aan met een geschikt diploma én de juiste ervaring. Dan heb je het over een zeer klein groepje kandidaten, bijvoorbeeld Jill Ellis, de voormalig bondscoach van de vrouwen van de VS. Maar die hebben geen interesse. Dan maar Louis van Gaal uit zijn pensioen trekken?

Back To Top