Skip to content

Donderdag om 21:00 uur speelt Ajax in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. Voor de Romeinen is het de eerste keer sinds 1999 dat het deze fase van de Europa League, of zijn voorganger UEFA Cup, bereikt, al stond de Italiaanse club in 2018 nog wel in de halve finale van de Champions League.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Europa League Ajax – AS Roma

Ajax was vier seizoenen terug nog de verliezend finalist (tegen Manchester United) in de Europa League en bereikte twee jaar terug eveneens de halve finale van de CL. Daarnaast stevenen de Amsterdammers af op een nieuwe Nederlandse landstitel. AS Roma was deze eeuw binnenlands lange tijd de grootste uitdager van Juventus: na de landstitel in 2001 volgden onder meer negen tweede plaatsen en een derde plek in de Serie A. Maar de vorige twee seizoenen haakte de club een beetje af: zesde en vijfde.

Borja Mayoral in de spits

In de twee vorige rondes van de Europa League had Roma weinig moeite met Braga en Shakhtar Donetsk, die beide met een totaalscore van 5-1 opzij werden gezet. In de groepsfase won AS Roma tweemaal van een bekende van Ajax: Young Boys (3-1 thuis, 1-2 uit). In Europa wordt vaak Borja Mayoral in de spits gezet, terwijl de 24-jarige Spanjaard niet de vaste keus is in de competitie. Hij staat in Europa op 7 treffers.

Deze spelers zijn er niet bij tegen Ajax

Henrikh Mkhitaryan, Chris Smalling en Rick Karsdorp zijn absent en met name eerstgenoemde is een steunpilaar van de hoofdstedelijke club. In de Serie A was hij al goed voor 9 goals en 8 assists. Na 29 speelronden is Roma de nummer zeven van de Serie A, met 51 punten, en in de laatste zes competitieduels werden er slechts zeven gehaald.

Absenties Ajax in Europa League duel

Ajax mist Daley Blind en er zijn vraagtekens omtrent goalie Maarten Stekelenburg, tien jaar terug een Roma-speler. Kjell Scherpen keepte afgelopen weekend. De kans is groot dat Alvarez en Martinez centraal achterin spelen en dat het middenveld dan bestaat uit Ryan Gravenberch en Devyne Rensch – beide 18 jaar. Dat lijkt een tikje wankel.

Ajax – Roma: wij voorspellen weinig goals

Roma won vier van zijn vijf laatste Europese uitduels. Ajax noteert 2.00, gelijk 3.75 en AS Roma 3.65. Beide teams lijken door personele issues niet in de ideale samenstelling te verschijnen. We tippen onder 2,5 goals @2.23.

Back To Top