Skip to content

Cambuur en De Graafschap hadden nog een klein sprankje hoop dat het ze zou lukken om toch toe te worden gelaten tot de Eredivisie. De nummers een en twee van het afgelopen seizoen van de Eerste Divisie geven hun juridische strijd nu echter op.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Cambuur: promotie Eredivisie verloren zaak

Sinds de rechter oordeelde dat de KNVB geen wetten heeft overtreden met het besluit om geen clubs te laten degraderen uit of promoveren naar de Eredivisie, hadden Cambuur en de Graafschap nog een backup-plannetje. Via een Algemene Ledenvergadering (ALV) van de KNVB wilden ze peilen of er animo onder de andere profclubs was om het aantal clubs in de Eredivisie uit te breiden naar 20.

Op 18 juni vindt de ALV plaats. Maar financieel directeur Gerald van den Belt van Cambuur erkent dat het een verloren zaak lijkt. En dat de club vermoedelijk niet eens gaat proberen om een discussie over de uitbreiding op te starten. “In Leeuwarden is dat nog een item, maar in de rest van Nederland niet meer”, sombert hij. Clubs hebben het momenteel erg druk met zichzelf. “De eigen club gaat toch voor. Het is in deze tijd ieder voor zich. Ook voor ons is het belangrijk dat we overleven.”

Depay en Dumfries demonstreren tegen racisme

De pleinen in onder meer Amsterdam, Groningen en Rotterdam stroomden de afgelopen dagen vol met mensen die protesteren tegen het geweld tegen Afro-Amerikanen en racisme in het algemeen. In Rotterdam doken er woensdag ook bekende voetballers op, waaronder Memphis Depay en Denzel Dumfries. “Ik sta hier voor mijn medemens die dagelijks met dezelfde zaken te maken heeft”, zei de PSV-speler via Instagram. “Mensen van onze afkomst zouden moeten opgroeien in een wereld met gelijkheid en vol kansen, zonder het gevoel te worden gediscrimineerd in welke vorm dan ook.”

Gratis oefenwedstrijden kijken op tv

FOX Sports kan sinds medio maart geen Nederlands voetbal meer uitzenden en het is nog ongewis wanneer er weer wel profduels plaatsvinden in de Eredivisie of Eerste Divisie. Gelukkig komen er wel zomerse oefenduels aan. Alle clubs hebben toestemming gegeven om die gratis, op het open net van FOX uit te zenden. Kosteloos live voetbal kijken dus en ook Ajax is daarmee nu akkoord, wat niet vanzelfsprekend was, want concurrent Ziggo is de shirtsponsor.

Back To Top