Skip to content
Wat gaat Ajax' Kudus laten zien in Ghana - Uruguay?

Voorbeschouwing een voorspelling Ghana – Uruguay | De derde wedstrijd in de groepsfase staat vaak garant voor spanning. Dat zagen we onder andere al bij de wedstrijden in groep C, waar Mexico, Polen en Argentinië streden om een plek in de volgende ronde.

In groep H doen Uruguay en Ghana dat in een onderling duel. Als Uruguay wint worden ze tweede, terwijl Ghana niet mag verliezen om tweede te worden.

Ghana – Uruguay: Kudus van Ajax is de grote man

Bij Ghana is de grote man Mohammed Kudus, die we natuurlijk kennen van Ajax. Kudus scoorde twee keer tegen Zuid-Korea en zorgde daarmee voor de overwinning. In de wedstrijd tegen Portugal stak de middenvelder er aan de kant van Ghana ook al bovenuit. Kudus is balvast, kan makkelijk dribbelen én heeft een goed schot.

Verdedigend niet geweldig

Ghana liet tegen Zuid-Korea zien dat ze goed kunnen voetballen en een prima team hebben. Verdedigend is het echter niet geweldig, ze kregen al vijf goals tegen in de eerste twee wedstrijden.

Vergane glorie Uruguay

Uruguay valt heel erg tegen, velen zagen de ploeg als outsider voor de titel. Na twee wedstrijden lijken ze al in de groepsfase naar huis te gaan. De voorhoede is op papier erg gevaarlijk, maar in de praktijk is het meer vergane glorie. Met oud-Eredivisie spits Luis Suarez als beste voorbeeld. Suarez lijkt niet fit en kan amper nog rennen.

Nog geen goal gescoord

De verdediging heeft met Diego Godin en Sebastian Coates ook niet de meest fitte verdedigers. Het middenveld is wel erg goed, maar mist creativiteit. Tegen Portugal hield Uruguay lang vol, maar verloor het uiteindelijk met 2-0. Uruguay heeft nog geen goal gescoord, maar dat is niet heel gek als je amper kansen weet te creëren.

Prognose Ghana – Uruguay

Het wordt ongetwijfeld een spannende wedstrijd. De voetbal bookmakers zien Uruguay als grote favoriet, maar daar gaan wij niet in mee. Uruguay heeft nog amper een kans gecreëerd en ze missen creativiteit.

Schot van afstand Kudus

Ghana heeft wel de slechtste verdediging van deze groep, dus een eerste goal voor Uruguay zou niet heel gek zijn. Toch denken we dat Ghana een goede kans maakt om te winnen. Als Kudus het op z’n heupen krijgt dan maken ze zeker kans. Kudus houdt wel van een schot van afstand en komt ook vaak in de zestien.

Hoge odds

De quotering voor ‘Kudus schiet één of meer keren op doel’ is hoog en die laten we zeker niet liggen. Verder gaan we voor een bet builder waarin we de weddenschappen Beide teams scoren ‘ja’ en winst Ghana of gelijkspel combineren voor een mooie totale odd.

Back To Top