Skip to content

Toen in de winterstop Frenkie de Jong aankondigde deze zomer naar FC Barcelona te vertrekken leek het ook slechts een kwestie van tijd voordat Matthijs de Ligt zijn nieuwe werkgever zou openbaren. Dat gebeurde niet. Tijdens het seizoen kon de captain van Ajax vragen nog afwimpelen met de opmerking dat hij pas na de laatste wedstrijd daarover wilde nadenken. Inmiddels heeft hij, sinds de verloren Nations League-finale, dik twee weken vakantie. Waarom is het dan nog steeds stil?

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Mino Raiola vertraagt transfer Matthijs de Ligt

Diverse teams zijn al aan de voorbereiding begonnen. Ajax is bijvoorbeeld met een groepje spelers neergestreken in De Lutte (Overijssel), al ontbreken de grote namen daar nog. Maar het lijkt verre van ideaal om nu nog geen duidelijkheid te hebben. Diverse media wijzen Mino Raiola aan als boosdoener. De zaakwaarnemer van De Ligt wil het onderste uit de kan voor de negentienjarige verdediger, zowel qua salaris, tekengeld, bonussen en premie voor hemzelf.

Geld is waarschijnlijk de reden

Wat er werkelijk achter de schermen gebeurt weten alleen de clubs, Raiola en heel misschien De Ligt zelf. Het is namelijk ook niet ondenkbaar dat de international, die momenteel op vakantie is, gewoon tegen Raiola heeft gezegd: ‘sleep er een megasalaris voor me uit en dan boeit het niet waar dat is’. Want laten we het even nuchter bekijken: als Matthijs de Ligt om puur sportieve redenen bijvoorbeeld per se naar Barcelona zou willen, dan had hij al lang kunnen tekenen. De Catalanen zullen hem echt geen hongerloontje hebben geboden.

Juventus wil Matthijs de Ligt

Dat er nog geen witte rook is moet dus kortom wel te maken hebben met de financiën. Ook is er ruis op de lijn gekomen doordat Raiola eventjes door de FIFA geschorst leek te worden wat betreft transfers van of naar de Italiaanse Serie A. Dat is inmiddels opgelost en daardoor kwam prompt Juventus in de picture. Eerder deze week rapporteerde bijvoorbeeld het AD dat De Ligt daar een salaris van 14 miljoen euro per jaar kan oprapen.

Transfersom + Moise Kean naar Ajax

En dinsdag kwam er een andere niet te verifiëren roddel bovenop: Juventus is bereid om Moise Kean te betrekken bij de eventuele deal. De Ligt naar Juve, de jonge spits in elk geval op huurbasis naar Amsterdam. Je zou bijna vergeten dat we het over mensen met rechten, contracten en eigen wensen hebben, want waarom zou Kean met deze veehandel akkoord gaan?

Hoe dit ook afloopt, we kunnen binnenkort vast een soortgelijk stukje schrijven over zowel Hakim Ziyech als David Neres. Want waarom duurt hun transfer zo lang?

Back To Top