Skip to content

PEC Zwolle wil structureel tot de subtop van de Eredivisie behoren. Vorig seizoen lukte dat niet echt en bivakkeerde de Overijsselse club zelfs wekenlang gevaarlijk onderin. Pas na de winterstop kwam er een kentering, al waren de resultaten ook toen wisselvallig. Lag het onder meer aan een gebrek aan een echte topsportmentaliteit? Hoe dan ook, PEC wil op dat vlak verbeteringen aanbrengen en heeft daartoe ex-topschaatser Erben Wennemars aangesteld.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

PEC Zwolle wil mentaliteit Erben Wennemars

Wennemars was in zijn actieve loopbaan inderdaad het type sporter dat het maximale uit zijn talenten peurde. Van hem hoorde je nooit gezeur over vermoeidheid of een te volle kalender. Hij zei niet zo makkelijk world cup weekenden af zoals de huidige generatie. Uit zijn mond kwamen geen slappe kreten als ‘we zien wel’ of ‘ik ben tevreden als ik optimaal heb gepresteerd’. Nee, hij was het type dat simpelweg stelde dat hij met niets minder genoegen zou nemen dan goud en dat hij ‘de ballen uit zijn broek’ zou schaatsen.

John Stegeman wil ervan leren

Trainer John Stegeman verklaart: “We willen winnen bij PEC Zwolle en ik denk dat Erben Wennemars daar een bijdrage aan kan leveren. Je moet bijvoorbeeld denken aan een stukje mentale vaardigheid. Hij is als individuele sporter altijd keihard voor zichzelf geweest. In teamsport kunnen wij veel van dat kleine stukje leren.”

Krasnodar koopt de Eredivisie leeg

De Russische voetbalcompetitie, het is niet het gedroomde einddoel van voetballers. Maar zodra een flink pak roebels wordt voorgeschoteld is het lastig om niet toe te happen. Tonny Vilhena verliet Feyenoord al voor FC Krasnodar en krijgt daar gezelschap van Namli (voorheen PEC). Nu heeft de Russische club zijn pijlen ook gericht op Oussama Idrissi van AZ Alkmaar. Hij staat sinds de winter van 2018 onder contract bij de Alkmaarders en is momenteel met Marokko actief bij de Africa Cup te Egypte. Wellicht komt hij dus alleen nog terug in Alkmaar om zijn koffers op te halen.

AZ raakt heel wat spelers kwijt

Hopelijk heeft AZ al hier en daar lijntjes uitgelegd om vervangers binnen te harken. Want het gaat nu redelijk snel met de uittocht bij de Noord-Hollanders, aangezien het er op lijkt dat Mats Seuntjens, Bjørn Johnsen en Marko Vejinovic ook afscheid gaan nemen.​

Back To Top