Skip to content

VVV-Venlo heeft, zo meldt de regionale krant De Limburger, Hans de Koning bedankt voor zijn diensten. De Eredivisieclub uit Venlo heeft ook al een opvolger op het oog: Jos Luhukay.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Slechte prestaties VVV-Venlo kost trainer de kop

Afgelopen weekend ging de ploeg onderuit tegen Fortuna. Het was voor VVV-Venlo de zevende domper op rij in de Eredivisie. Door die inktzwarte reeks is VVV in de problemen gekomen. De marge richting de degradatiezone bedraagt nog maar 1 puntje.

Hans de Koning na 15 maanden ontslagen

De Koning trad op 1 januari 2020 in dienst. Nu, vijftien maandjes later, zit hij dus alweer op de wip. Welke trainers blijven tegenwoordig nog wel minstens twee hele seizoenen op de bok zitten? Het is een komen en gaan in het profvoetbal, terwijl keer op keer studies aantonen dat een trainerswissel niet zoveel zoden aan de dijk zet – zeker niet afgezet tegen de kosten, want er moet een afkoopsom worden betaald.

VVV-Venlo heeft wel Eredivisie topscorer Giakoumakis

Gezien de zwakke prestaties van de VVV-Venlo wordt het alsmaar meer bijzonder, dat de Limburgers wel de huidige topscorer van de Eredivisie in de gelederen hebben: Giorgos Giakoumakis. De Griekse goalgetter prikte er tegen Fortuna Sittard ook weer eentje in (1-3). Hij miste de speelronde daarvoor vanwege een blessure. Zijn terugkeer komt, gezien de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie, op het gewenste moment. “Ik zal altijd alles geven voor mijn teamgenoten en zal ze nooit afvallen”, zo houdt ‘Giako’ de moed erin.

Jos Luhukay nieuwe trainer

De 57-jarige Luhukay was al in beeld om in de zomer De Koning op te volgen. Het zit er dus dik in dat de Venlose trainer een paar maanden eerder aan de slag kan. Hij was niet eerder hoofdtrainer in Nederland, maar heeft wel al een bont cv in Duitsland opgebouwd: FC Köln, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, Hertha BSC, VfB Stuttgart en St. Pauli.

Geen EK voetbal voor Mohamed Ihattaren

Op zijn zeventiende brak hij door, op zijn negentiende zit Mohamed Ihattaren in een groot wak. De middenvelder van PSV heeft voor de zoveelste keer bonje met zijn trainer Roger Schmidt, komt amper aan spelen toe en beleeft een verloren seizoen. Anderhalf jaar geleden maakte hij bekend om wat nationale teams betreft voor Oranje te kiezen, en niet voor Marokko, maar tot nu toe speelde hij nog geen minuut voor Nederland.

Switcht hij naar Marokko?

Frank de Boer, de bondscoach, heeft hem niet opgeroepen voor de komende reeks interlands. Ook is Mo niet geselecteerd voor de aanstaande EK-duels van Jong Oranje. Zal Ihattaren nu zo de balen van alles krijgen, dat hij denkt, ‘ze kunnen mijn rug op’ en switcht naar Marokko – waar hij ongetwijfeld wel met open armen wordt ontvangen?

Weer spelen bij PSV en dan komt alles goed

De KNVB denkt dat het wel los zal lopen. “Er is contact met Ihattaren”, zegt Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal KNVB. “Hij moet weer spelen bij zijn club. Dan hebben wij er alle vertrouwen in dat de rest ook weer komt.”

Back To Top