Skip to content

Eredivisie | Vandaag om 20:00 uur speelt VVV-Venlo – FC Utrecht. De thuisploeg is na de 3-5 zege op Emmen de koploper van de Eredivisie, terwijl Utrecht nog geen match in de benen heeft. Want de eerste speelronde tegen AZ werd verschoven, om de Alkmaarders ruimte op de kalender te geven voor hun Europese verplichtingen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

VVV-Venlo – FC Utrecht: top 5 Eredivisie lonkt

Diverse experts verwachten dat FC Utrecht dit Eredivisie seizoen zich minstens in de top vijf zal nestelen en wellicht lang aan kan haken voor een plek in de top drie. Dat optimisme is gestoeld op de komst van een hele rits spelers, waaronder Eljero Elia (die in Turkije kampioen was geworden met Basaksehir), Mimoun Mahi, de van Manchester City gehuurde Daniel Arzni en spits Nick Venema (was uitgeleend aan Almere City).

De 24-jarige aanvaller Gyrano Kerk, een van de blikvangers vorig seizoen, is vooralsnog in de domstad gebleven. Hij maakte in het afgebroken coronaseizoen tien goals en gaf zeven assists. Andere sleutelspelers zijn Adam Maher, Adrian Dalma en Bart Ramselaar. Willem Janssen zal dit duel moeten missen. Hij herstelt van een kruisbandblessure.

John van den Brom: fit en gretig

Trainer John van den Brom had er de pest in dat het duel van vorige week plots en kort dag werd verzet, maar kan er nu wel vrede mee hebben. “We zijn er echt klaar voor. We zijn fit en gretig en hebben enorm veel zin om vrijdag te laten zien waartoe we in staat zijn”, zegt hij. “De voortekenen zijn goed, we hebben een fantastische voorbereiding gehad.”

VVV-Venlo: 3 punten in de knip en koploper Eredivisie

Voor VVV-Venlo was het een hele geruststelling om alvast drie punten in de knip te hebben, want de fans waren na een bar slechte oefencampagne onrustig geworden. De vier oefenduels tegen profclubs gingen allemaal verloren, zodat alleen succesjes werden geboekt tegen amateurclubs. Nils Röseler en Johnatan Opoku hebben Limburg verlaten, daar staat de komst van Arjan Swinkels, Guus Hupperts en Vito van Crooij tegenover.

Voorspellingen VVV-Venlo – FC Utrecht

Utrecht won drie van de laatste zes onderlinge duels en verloor er een. Ook in Venlo was dat van de afgelopen zes confrontaties het uiteindelijke resultaat, al voert die reeks terug tot 2011, wat niet meer relevant is voor het heden. Totale doelsaldo van die zes matches: 7-12.

Wedden op voetbal | VVV staat op 4.40 genoteerd, gelijkspel op 3.90 en winst FC Utrecht op 1.75. We verwachten weer veel goals bij een VVV-match en tippen over 2,5 goals @2.55.

Back To Top