Skip to content

Na twee speelronden hebben vier clubs in de Eredivisie nog geen averij opgelopen: sc Heerenveen, Ajax, PSV en Vitesse hebben de maximale zes punten. De Friese club wordt als koploper aangemerkt vanwege het betere doelsaldo.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Uitslagen Eredivisie: Feyenoord laat punten liggen

Feyenoord liet in zijn eerste thuismatch van het nieuwe seizoen direct punten liggen. FC Twente kwam op 0-1 voorsprong en verliet uiteindelijk met een gelijkspel (1-1) De Kuip. Het leidde in Rotterdam tot zeer chagrijnige gezichten en verbale donderwolken. Feyenoord captain Steven Berghuis liep na afloop voor de camera’s van Fox Sport helemaal leeg: “Slecht veldspel, slechte veldbezetting, laag tempo, weinig initiatief”, zo wees hij de pijnpunten aan. “Dat is niet nieuw. Als je onze wedstrijden ziet, ook vorig jaar, dan is het nóóit echt overtuigend. Vandaag ook niet.”

Dick Advocaat: elftal gaat wel draaien

Trainer Dick Advocaat is iets hoopvoller: “We hebben in de hele voorbereiding steeds met een incomplete groep moeten werken. Pas nu zijn we compleet, dus het elftal gaat echt wel draaien.” Maar hij ergert zich wel ook aan de inzet van enkele speler. “Soms spelen we te laconiek. Nee, ik noem geen namen.”

PSV ontsnapt

PSV ontsnapte aan een slippertje door in de allerlaatste seconden van de match tegen FC Emmen de winnende goal te maken. De Drentse gasten maakten de gelijkmaker via erbarmelijk geklungel van keeper Yvon Mvogo. De 26-jarige, van RB Leipzig aangetrokken doelman liet een terugspeelballetje van Philipp Max over zijn voet stuiteren. “Ik dacht al aan de volgende pass en toen gebeurde iets wat ik niet kan verklaren”, probeerde hij het toch te verklaren.

Schmidt wil nieuwe spelers voor PSV

Trainer Roger Schmidt, evenals Mvogo en Max nieuw bij de Eindhovenaren, wil nog meer nieuwelingen naar Brabant lokken. Zo is zondag Eran Zahavi officieel binnengehaald, een Israëlische spits die de afgelopen drie jaar in de Chinese competitie de goals aan elkaar reeg. Hij is wel op leeftijd: 33. Niet toevallig schijnt hij een doelman aan te willen trekken: Vincent Müller (20) van Würzburger Kickers.

Uitslagen en ruststanden Eredivisie speelronde 2

ADO Den Haag – FC Groningen 0-1 (0-1)
Feyenoord – FC Twente 1-1 (1-1)
Willem II – Heracles Almelo 4-0 (0-0)
Ajax – RKC Waalwijk 3-0 (2-0)
AZ – PEC Zwolle 1-1 (0-1)
Vitesse – Sparta Rotterdam 2-0 (1-0)
PSV – FC Emmen 2-1 (1-0)
Fortuna Sittard – sc Heerenveen 1-3 (0-3)
VVV-Venlo – FC Utrecht 1-1 (1-0)

Back To Top