Skip to content

Zaterdag om 18:45 uur speelt in Arnhem Vitesse – Sparta. Rondom de Eredivisie wedstrijd zijn in de dagen voor het duel enkele coronazorgen ontstaan.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Vitesse – Sparta: corona besmettingen

Bij Vitesse bleken uit test maar liefst acht stafleden besmet te zijn met het virus dat de wereld al het hele jaar 2020 lam legt. Het gaat om onder meer hoofdtrainer Thomas Letsch en zijn assistenten. Daardoor wordt een oude bekende maar in de dug out geposteerd: Edward Sturing. Voor ongeveer de honderdste keer in zijn leven is hij Edje Interim.

Spors, Sturing en Hofs

De clubdirectie heeft geen idee hoe dit kon gebeuren. “Ondanks het volgen van het protocol en allerlei aanvullende voorzorgsmaatregelen, zijn we als club getroffen door het virus”, laten ze via een statement weten. Daarna moest de KNVB worden opgebeld en de bond gaf toestemming voor de tijdelijke nieuwe trainersstaf: technisch directeur Johannes Spors, Sturing en Nicky Hofs.

Sparta zonder Deroy Duarte

Bij Sparta zorgden deze berichten natuurlijk ook voor onrust. Technisch manager Henk van Stee: “Spelers en trainers werken dagelijks intensief met elkaar en dan blijkt uit de testen dat alleen acht leden van de technische staf besmet zijn. Dat is op zijn minst opvallend, toch?”

Kortom, er is een kans dat ook enkele spelers nu besmet zijn. Een negatieve test betekent namelijk niet dat de geteste persoon ook echt het virus niet heeft opgelopen en dat heeft weer te maken met de incubatietijd. Bovendien heeft Sparta zo zijn eigen coronasores: middenvelder Deroy Duarte testte positief. Hij is onmiddellijk in thuisquarantaine gegaan.

Vitesse – Sparta onderling

Vitesse opende het programma van de eredivisie met een zuinige 0-1 zege op RKC. De man of the match was ongetwijfeld Oussama Tannane, die niet alleen de enige goal maakte, maar zich ook in de kijker speelde met vijf geslaagde dribbels, drie sleutelpasses en zich zonder vrees in kopduels stortte. Sparta had een uur lang een numeriek overwicht tegen Ajax, maar ging toch met 0-1 onderuit.

Vitesse won vijf van de vorige zes ontmoetingen met de Rotterdammers en speelde eenmaal gelijk. De twee vorige thuiswedstrijden van de Arnhemmers tegen Sparta leverden grote scores op: 5-0 en 7-0. Inmiddels is Vitesse thuis twaalf wedstrijden thuis tegen Sparta ongeslagen.

Voorspellingen Eredivisie

Wedden op Eredivisie | Vitesse staat op 1.68 genoteerd, gelijkspel op 4.10 en winst Sparta op 4.75. Sparta was vorige week aanvallend zo onmachtig dat we minder dan 2,5 goals tippen @2.38.

Back To Top