Skip to content

VVV-Venlo – FC Emmen Eredivisie 16 mei 2021 | Beide clubs waren de vorige weken in een heftige degradatiestrijd verwikkeld. Emmen knokte zich met een sterke reeks uit de problemen, VVV kon het tij niet keren en daalt een treetje af naar de Eerste Divisie.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

VVV-Venlo – FC Emmen: topscorer degradeert

Wonderbaarlijk toch hoe het kan gaan, want begin maart stond FC Emmen laatste met 12 punten uit 24 speelronden, en had VVV-Venlo tien punten meer (en een duel minder gespeeld). Ook beschikten de Venlonaren met Georgios Giakoumakis over de topscorer van de Eredivisie. De Griek staat nu op 26 treffers.

Frustraties

Maar in de negen speelronden daarna voerde Emmen zijn puntentotaal op van 12 naar 27, terwijl VVV niet verder kwam dan een gelijkspel in de laatste tien wedstrijden. Een puntje in tien wedstrijden. De vorige veertien speelronden leidden tot 1 puntje, een gelijkspel thuis tegen RKC (3-3). Bij Giakoumakis namen de frustraties ook zienderogen toe, want de Griek pakt constant gele kaarten. Hij is de eerste topscorer van de Eredivisie die in dat seizoen ook degradeert.

Giakoumakis kan niet blij zijn

Tot nu toe werd de club van de eredivisie topscorer nooit lager dan elfde: Leo Canjels werd in 1959 met NAC elfde. De Griek is goed voor zestig procent alle goals van het programma VVV dit eredivisie seizoen. En natuurlijk heeft hij zichzelf in de etalage gezet met zijn seizoen, maar het blijft een teamsport, en de sfeer in de kleedkamer heeft vat op hem. “Ik heb niet zoveel genoten van de goals als ik zou willen. Ik kan nu ook niet van deze prestatie genieten. Ik kan niet blij zijn”, zegt hij.

Nacompetitie voor FC Emmen?

We zeiden in het begin dat FC Emmen uit de problemen is, maar de Drentenaren kunnen ook snel weer in de problemen komen. Plek zestien betekent dat de play-offs om promotie en degradatie, wat vroeger de nacompetitie heette, in de agenda komt te staan.

Maar er is hoop: Willem II, de nummer vijftien, heeft maar een punt meer. En Emmen treft dus een geknakte ploeg die al is gedegradeerd, terwijl Willem II thuis Fortuna ontvangt. “We vertrekken zaterdag met de bus naar Venlo en dan verwacht ik al wel wat vuurwerk van de fans”, zegt Emmen-trainer Dick Lukien.

Voorspelling VVV-Venlo – FC Emmen

VVV noteert bij de bookmakers 3.90, gelijkspel 4.10 en winst Emmen 1.80. We verwachten over 3,5 goals voor 2.28 x de inleg.

Back To Top