Skip to content

Vandaag en morgen staan er leuke oefenwedstrijden op het programma. Wat te denken van bijvoorbeeld AS Roma tegen RKC vanmiddag om 16.00 uur?

Verder speelt AZ om 12.00 tegen Valencia en treft Feyenoord morgen Go Ahead Eagles.

Oefenwedstrijd AS Roma – RKC Waalwijk

Een heel bijzondere oefenwedstrijd wordt vandaag, donderdag 22 december, gespeeld. RKC neemt het op tegen het AS Roma van Mourinho. Voor RKC is het de tweede en laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie. De eerste wedstrijd verloren ze met 3-0 van STVV.

Roma kent nog geen goede voorbereiding

Roma oefende al wat vaker, namelijk vier keer. Bij de Romeinen ontbreken natuurlijk nog wel wat spelers, onder andere sterspeler en WK winnaar Dybala zal er niet zijn. Roma heeft nog geen goede voorbereiding. Ze verloren met 3-0 van Cadiz en speelde twee keer gelijk tegen twee Japanse clubs.

Lastig te voorspellen

Deze wedstrijd is ontzettend lastig te voorspellen, maar we denken dat er zeker goals gaan vallen. Roma heeft natuurlijk veel meer kwaliteit, maar haalt nog geen goede resultaten. Aan de andere kant kreeg RKC Waalwijk al drie goals tegen in de wedstrijd tegen Sint Truiden.

De sterkste weddenschap voor deze wedstrijd is ‘meer dan 2.5 goals’.

Oefenduel Valencia – AZ Alkmaar

Ook een mooie oefenwedstrijd die vandaag wordt gespeeld is Valencia tegen AZ Alkmaar. De Spaanse club kende een slechte eerste seizoenshelft en zal zich willen revancheren in de tweede. AZ zal redelijk tevreden zijn, maar wil natuurlijk meer in de tweede helft van het seizoen.

Spaanse competitie begint volgende week weer

Valencia won van Clermont foot 63, een club uit de Ligue 1, met 4-2. Daarna verloren ze met 1-2 van Nottingham Forest. De wedstrijd tegen AZ is de laatste voor de Spanjaarden. Ze zullen met een sterk team aantreden en willen natuurlijk een goed resultaat halen. Op oudejaarsdag start de competitie in Spanje alweer, dus Valencia moet klaar zijn.

Wisselvallig AZ

AZ heeft nog geen enkele oefenwedstrijd gespeeld. Ze spelen na de wedstrijd tegen Valencia nog wel tegen Atalanta Bergamo op 29 december. Het is dus lastig in te schatten waar de Alkmaarders staan. Dat is het eigenlijk het hele seizoen al, want AZ is heel wisselvallig. Ze wonnen de laatste wedstrijd bijvoorbeeld van PSV, maar daarvoor verloren ze van RKC.

Wij voorspellen dat Valencia deze wedstrijd gaat winnen. Valencia is verder in de voorbereiding en heeft ook het betere team.

Oefenwedstrijd Feyenoord – Go Ahead Eagles

Feyenoord neemt het vrijdag 23 december op tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord kent een prima voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ze wonnen al van KV Oostende (2-0) en van RC Strasbourg met 0-1. Daarna verloren ze met 2-1 van Stade Rennes. Feyenoord oefent naast de wedstrijd tegen Go Ahead ook volgende week nog tegen FC Emmen.

Leuke oefenpot

Voor Go Ahead gaat de voorbereiding ook erg goed. Ze wonnen met 4-0 van FC Den Bosch en nog veel knapper: ze wonnen met 1-2 van Antwerp FC. De wedstrijd tegen Feyenoord is voor Go Ahead de laatste in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Voorspelling

Wij denken dat het best een leuke oefenwedstrijd kan worden. Er staat natuurlijk niets op het spel. Go Ahead zal willen laten zien dat ze het Feyenoord lastig kunnen maken, maar Feyenoord draait ook goed. We denken dat Feyenoord wint, maar een goal van Go Ahead is zeker niet uitgesloten. We tippen je de weddenschap ‘Feyenoord en beide teams scoren’.

Back To Top