Skip to content

Het WK is afgelopen, Messi heeft zijn titel eindelijk te pakken. Voor de Eredivisie is het natuurlijk ook een mooi resultaat, met Tagliafico en Martinez die vorig seizoen nog in Nederland voetbalden.

Het duurt nog een paar weken voordat de Nederlandse competitie weer van start gaat, maar er gebeurt wel van alles bij de clubs. Zo is Mats Seuntjes weg bij Fortuna, vertrekt Daley Blind bij Ajax en hoopt PSV Gakpo te houden.

Daley Blind weg bij Ajax, Rick Karsdorp erbij?

Bij Ajax was het grootste nieuws dat Daley Blind transfervrij mag vertrekken. Blind was natuurlijk al langer niet happy, vooral met de trainer. Veel fans van Ajax hoopten dat Alfred Schreuder zou vertrekken, maar die blijft voorlopig nog de hoofdcoach.

Blind wordt gelinkt aan het Royal Antwerp van Mark van Bommel en Marc Overmars.

Pikante transfer

Ajax is zelf ook op zoek naar versterking, maar de transfermarkt moet nog op gang komen. Een opvallend bericht was dat Ajax bezig zou zijn met Rick Karsdorp. De oud-Feyenoorder zou een uiterst pikante transfer kunnen maken.

Met Berghuis hebben we natuurlijk gezien dat het prima kan werken, maar Karsdorp lijkt toch een echte Feyenoorder. Wij vragen ons daarom af hoe geloofwaardig dit bericht is.

Weer onrust bij Fortuna Sittard

Bij Fortuna is er vanaf het begin van het seizoen al veel gedoe. De komst van Burak Yilmaz was natuurlijk sensationeel. Yilmaz presteerde in het begin van het seizoen ook direct goed, maar de club won amper wedstrijden.

Na het ontslag van Ultee kwam de onbekende Spanjaard Julio Velázquez voor de ploeg te staan. Hij wist het aardig om te draaien, Fortuna Sittard staat ondertussen op de twaalfde plek.

Mats Seuntjes naar RKC Waalwijk

Er leek rust rondom de ploeg maar toen vertrok aanvoerder Mats Seuntjes ineens, een dragende speler die altijd in de basis stond. Volgens de officiële berichten was er geen chemie meer tussen Seuntjes en de club, wat dat ook mag betekenen.

Op dezelfde dag dat dit naar buiten kwam, heeft Mats Seuntjes alweer getekend bij een nieuwe club. Vanaf januari speelt hij in het shirt van RKC Waalwijk. Voor RKC een hele goede transfer, want Seuntjes is een speler met ervaring en buitengewone kwaliteiten.

PSV hoopt Cody Gakpo binnen te houden

Bij PSV is het aardig rustig qua nieuwtjes. In Eindhoven hoopt men natuurlijk dat Cody Gakpo ook na de winterstop nog voor de club speelt. Op het moment is het nog rustig qua geruchten, maar dat kan snel veranderen. Voor PSV is het natuurlijk gunstig dat Gakpo, na een goede start, een redelijk anoniem WK speelde.

Mocht Cody Gakpo toch nog vertrekken deze winter, dan is volgens verschillende media Jesper Karlsson van AZ de gewenste vervanger. PSV twijfelt echter nog of hij de vraagprijs die gevraagd wordt wel waard is.

Geertruida vertrekt mogelijk bij Feyenoord

Het laatste gerucht rondom Feyenoord is dat Dortmund zijn oog heeft laten vallen op Geertruida. De rechtsback annex centrale verdediger speelt al een lange periode solide bij Feyenoord en kan dus eventueel een mooie stap maken. Bij Dortmund moet er wel eerst ruimte vrijgemaakt worden, dus het is nog maar de vraag of er deze winter wat gaat gebeuren.

Hervatting competitie

De komende weken gaat er vast nog van alles gebeuren. Er zullen spelers vertrekken en bijkomen bij alle clubs. Het speculeren is een leuke bezigheid, totdat er op 6 januari weer verder gegaan wordt met het speelschema Eredivisie en de strijd om de landstitel weer in volle hevigheid verdergaat.

Back To Top