Skip to content

Er staan deze week nog veel oefenwedstrijden op het programma en een van de grootste is Ajax tegen Shakhtar, vandaag om 20.00 uur. Feyenoord speelt woensdag op Varkenoord tegen NAC en FC Twente speelt vrijdag tegen Bologna. Bij de voetbal bookmakers zijn er volop mogelijkheden om voorspellingen te doen.

Ajax – Shakhtar vriendschappelijk

De wedstrijd van Ajax tegen Shakhtar Donetsk is een benefietduel om geld in te zamelen om hulp te verschaffen aan mensen die zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne. Duizenden vluchtelingen zullen present zijn in Amsterdam. Toen eind februari de oorlog uitbrak werd de Oekraïense competitie stilgelegd. Shakhtar was toen de koploper en is om die reden gerechtigd om dit seizoen uit te komen in de Champions League.

Benefietwedstrijd

De match is georganiseerd in samenwerking met Stichting Breath, dat weeshuizen beheert in de Oekraïense Donbas-regio. Rusland vindt met name van dat gebied dat het bij Rusland hoort. Er worden 25.000 toeschouwers verwacht. Het goedkoopste kaartje is 10 euro.

Corona Ajax

Afgelopen weekend kon een van de geplande Ajax wedstrijden niet doorgaan (die tussen Ajax en Eintracht Frankfurt), omdat er de nodige coronabesmettingen waren bij de Amsterdamse ploeg.

Geen nieuws over Mohamed Ihattaren

Wie er niet bij zal zijn, maar dan om andere redenen, is Mohamed Ihattaren. De van Juventus geleende aanvaller deed begin juli nog wel mee in oefenpotjes, maar ging vervolgens niet mee op trainingskamp in Duitsland. Eerst waren er berichten dat hij werd bedreigd, daarna wilden Ajax en trainer Alfred Schreuder er niks meer over kwijt, waarbij laatste in het weekend zei, dat hij al een tijdje geen contact meer had met ‘Mo’ of zijn familie. Wordt dus vervolgd.

Oefenwedstrijd Feyenoord – NAC

Woensdag om 13.00 uur speelt Feyenoord een oefenmatch tegen NAC op Varkenoord. Er is plek voor 3.000 toeschouwers. Er is geen uitvak, dus NAC-supporters zullen geen ticket kunnen kopen. Te hopen valt dat de mannen van trainer Arne Slot, die zijn contract verlengde, na de Feyenoord wedstrijden tegen FC Kopenhagen, Union Saint-Gilloise en Lyon eindelijk de negatieve spiraal verlaten. Die drie duels werden allemaal verloren en leverden geen enkele Feyenoord-goal op.

FC Twente oefent vrijdag tegen Bologna

Vrijdag staat op het FC Twente programma in de eigen Grolsch Veste de wedstrijd tegen Bologna gepland. Bij de Italiaanse ploeg loopt een ex-speler van de Tukkers rond, namelijk Marko Arnautovic. De Oostenrijker speelde afgelopen weekend mee tegen AZ, dat met 1-0 won. Drie Nederlanders spelen voor Bologna: Jerdy Schouten, Mitchell Dijks en Denso Kasius.

Check op live voetbal kijken wat er vandaag en morgen op tv wordt uitgezonden en wat de mogelijkheden zijn om (gratis) voetbal te kijken.

Back To Top