Skip to content

Tot nu toe hebben de meeste Nederlandse teams het niet goed gedaan in Europa. Vandaag nemen we AZ en Feyenoord onder de loep. Hoe deden zij het in Europa en de Eredivisie afgelopen week en wat kunnen we donderdag van ze verwachten?

Voor beide teams worden ruime overwinningen voorspeld. In deze voorbeschouwing vind je enkele tips voor kansrijke weddenschappen.

Europa League Feyenoord – Sturm Graz

Deze week staat de eerste thuiswedstrijd voor Feyenoord in de Europa League gepland. Momenteel is Feyenoord nog zonder punten terwijl Sturm Graz er al drie heeft. Het resultaat van deze wedstrijd zou een gemakkelijke overwinning voor Feyenoord moeten zijn.

Aanvallend voetbal en kansen creëeren

Lazio, dat duidelijk de sterkste ploeg in de poule is, versloeg vorige week Feyenoord met 4-2. Vooral in het eerste deel van de wedstrijd had Feyenoord niets te vertellen. Na de pauze werd Feyenoord sterker en verkleinde het de achterstand iets.

Afgelopen zondag speelde Feyenoord in de Eredivisie een uitstekende wedstrijd tegen Sparta. Ze versloegen de stadsgenoten met 3-0 zonder echte problemen en lieten zien goed aanvallend voetbal te kunnen spelen en veel kansen voor zichzelf te kunnen creëren.

Matig niveau Sturm Graz

In de Oostenrijkse competitie staat Sturm Graz derde. Ze draaien in de eigen competitie best lekker, maar overall zijn de prestaties wisselend. Graz begon dit voetbalseizoen in de voorronde van de UEFA Champions League waarin ze werden uitgeschakeld door Dynamo Kiev. En dat terwijl Dynamo toen nog helemaal geen wedstrijdritme had en spelers miste. Na de wedstrijd tegen Sturm heeft Kiev geen enkel duel meer gewonnen. Dit maakt wel duidelijk wat het niveau van Feyenoords tegenstander is.

Feyenoord moet makkelijk kunnen winnen

Wij verwachten dat Feyenoord deze wedstrijd wint. De Rotterdammers weten gemakkelijk doelpunten te maken en Sturm Graz heeft een matige defensie. Weinig kans dus op een overwinning voor de Oostenrijkers. Voeg daarbij het feit dat Feyenoord de steun van het Legioen heeft en een overwinning lijkt vrijwel zeker. Voor deze wedstrijd voorspellen wij dat Feyenoord wint én drie of meer doelpunten maakt.

Conference League AZ – FC Vaduz

AZ begon het seizoen met een overwinning tegen Dnipro en daardoor gaan ze aan kop in poule E van de Conference League. Vaduz speelde in hun openingswedstrijd met 0-0 gelijk tegen Apollon.

AZ vierde in de competitie

AZ Alkmaar doet het goed in de Eredivisie. Een vierde plek is knap, zeker gezien de selectie. Veel spelers vertrokken en heel weinig spelers kwamen erbij.

AZ speelde zondag thuis met 1-1 gelijk tegen FC Twente. Zeker niet beschamend, maar ze hadden waarschijnlijk betere resultaten verwacht. Twente was het grootste deel van de wedstrijd de superieure ploeg en verdiende meer dan één punt. Tegen zwakkere tegenstanders is AZ soms erg goed. In de voorronde van de Conference League versloegen ze Gil Vicente met 4-0 en in de Eredivisie wonnen ze 3-0 van FC Emmen.

Vaduz niet indrukwekkend

FC Vaduz heeft momenteel geen bijzonder goed seizoen in Zwitserland waar de Liechtensteinse club speelt in de tweede klasse. Ze hebben nog niets gewonnen en staan bijna laatste. Wel scoorden ze al elf keer, maar ze kregen ook achttien doelpunten tegen. Vaduz drong door tot de Conference League doordat het de beker van Liechtenstein wist te winnen.

Betere prijs voor je AZ bet met een handicap

AZ moet deze wedstrijd eenvoudig en gedecideerd winnen; het Liechtensteinse voetbal doet er in Europa nog nauwelijks toe. AZ heeft een goede kans om donderdag de nodige doelpunten te maken tegen Vaduz. Voor je Conference League weddenschap is onze tip een handicap te gebruiken. Je krijgt dan een betere prijs voor je inzet. We zetten in op AZ wint 0-2 handicap.

Back To Top