Skip to content
Eerste Eredivisie toppers: PSV - Feyenoord en AZ - Ajax

Dit weekend steken er twee wedstrijden in de Eredivisie bovenuit. Zondag 18 september om 14.30 uur speelt PSV thuis tegen Feyenoord en om 16.45 uur krijgt AZ in Alkmaar bezoek van Ajax. Twee mooie toppers dus op het programma van speelronde 7!

Eredivisie topper PSV – Feyenoord

Feyenoord heeft midweeks nog een Europees duel gespeeld. Thuis tegen Sturm Graz werd het liefst 6-0 voor de Rotterdammers die daardoor weer kansrijk zijn in hun groep, na het verlies met 4-2 tegen Lazio van de week ervoor.

Eindelijk liet Alireza Jahanbakhsh weer een teken van leven zien. Sinds de Iraanse voetballer vorig seizoen neerstreek bij Feyenoord, vanuit Brighton, haperde het nogal. Maar dat hij scorend vermogen heeft weten we nog uit het seizoen 2017-2018, toen hij bij AZ topscorer van de Eredivisie werd.

PSV in lastige periode

PSV kon donderdag de benen sparen, want het geplande duel uit tegen Arsenal werd vanwege het overlijden van koningin Elizabeth afgeblazen. Of beter gezegd, doordat er onvoldoende politie op de been kon worden gebracht in Londen.

De Brabanders zitten in een lastige periode. Ze werden uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League en wonnen maar een van de laatste drie duels, bovendien nog in de slotminuut ook, met een penalty tegen RKC.

PSV – Feyenoord onderling

Feyenoord won drie van de vorige zes wedstrijden tegen PSV en driemaal werd het gelijk. Het totale doelsaldo van die serie is 6-14 in Rotterdams voordeel. Thuis won PSV nog wel een van de zes laatste keren dat Feyenoord in Eindhoven speelde (saldo 4-7).

AZ – Ajax Eredivisie speelronde 7

Ajax en AZ hadden ook Europese verplichtingen. De Amsterdammers werden overdonderd door Liverpool, al bleef het slechts 2-1, en AZ stuurde Vaduz naar huis met een nederlaag van 4-1.

Ajax was bij vier van de laatste zes onderlinge duels de winnaar, de Alkmaarders wonnen een keer. Het opgetelde doelsaldo is 4-11. In 19 van de vorige 23 speelrondes vielen er bij wedstrijden van Ajax minstens 2,5 goals. Daarnaast won de landskampioen 12 van de vorige 15 uitwedstrijden in de Eredivisie.

Back To Top