Skip to content

De midweekse speelronde in de Eredivisie wordt vanavond afgesloten met Sparta tegen FC Twente, vanaf 18:45 uur, en Ajax versus Willem II, dat begint om 21:00 uur.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Sparta – FC Twente Eredivisie vandaag

Sparta vinden we halverwege de competitie terug op plek elf, met al een aardige buffer richting de gevarenzone. FC Twente staat zelfs zevende, terwijl het vorig jaar, toen de competitie vanwege corona werd afgebroken, presteerde als een degradatieklant. Een enorme opsteker voor alles en iedereen in en om Enschede. En vooral uit gaat het bij FC Twente in de Eredivisie de laatste tijd uitstekend, met dertien punten uit de laatste zes trips.

Onderling

FC Twente won drie van de laatste zes confrontaties, Sparta twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die duels is 6-9. In twee van de laatste drie ontmoetingen greep de scheids naar zijn borstzakje voor een rode prent. In de zeven laatste uitduels van Twente vielen er in totaal minstens 3 goals en dat geldt voor vijf van de vorige zes thuisduels in de competitie van de Rotterdammers.

Ajax – Willem II: goals

Nu Adrie Koster is ontslagen bij Willem II mag het trio Gery Vink, Chima Onyeike en Harald Wapenaar de spelers uit Tilburg voorbereiden op de clash met Ajax. De Amsterdammers wonnen vier van de laatste zes duels met de Brabanders en verloren er eentje. Thuis wist Ajax vier van de zes vorige krachtmetingen met Willem II te winnen en werd tweemaal verloren (saldo 14-5). Ajax won 18 van de 22 laatste thuiswedstrijden in de Eredivisie.

Spitsenkwestie Ajax opgelost

Sean Klaiber en Lassina Traoré zijn absent bij Ajax, dat met de komst van Sebastien Haller de spitsenissue heeft opgelost. De Fransman (met Ivoriaanse roots) heeft in 300 eredivisieminuutjes al twee goals en drie assists geleverd. De gasten zullen het zonder Miquel Nelom en keeper Robbin Ruiter moeten doen.

Willem II heeft in negen duels minstens drie tegentreffers gekregen, Ajax heeft juist in tien duels zelf minstens driemaal gescoord.

Voorspellingen Ajax – Willem II en Sparta – Twente

Ajax noteert 1.11 voor de winst, gelijkspel 10.00 en Willem II 20.00. Minstens vier goals van Ajax staat op 2.06, een alternatief is de 1.94 op nul goals voor Willem II.

Sparta is de favoriet in de wedstrijd tegen FC Twente. De Rotterdammers noteren 2.30 voor de winst, de Tukkers 3.05. Gelijkspel krijgt van bookmakers een quotering van 3.70 mee.

Back To Top