Skip to content

Feyenoord – PSV | Zondag 31 januari om 14:30 uur speelt Feyenoord in een lege Kuip tegen PSV. Het is de zoveelste wedstrijd deze maand en Feyenoord heeft de eerdere topduels, tegen Ajax en AZ, verloren. Beschikken de Rotterdammers nog over de vereiste krachten om zich wederom op te richten?

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord – PSV onderling

Feyenoord won de helft van de laatste zes duels tegen de Brabanders. PSV wist in die periode eenmaal te winnen en het totale doelsaldo van die matches is 8-7. In de Kuip trok Rotterdam viermaal aan het langste eind en nam PSV tweemaal drie punten mee (saldo 10-7).

Gemiste kansen

PSV rekende dinsdag met moeite af met FC Emmen (0-2) en vreesde dat rechtsback Denzel Dumfries een ernstige knieblessure opliep. Maar daags daarna bleek de schade wel mee te vallen en de speler zelf denkt dat hij de topper Feyenoord – PSV mee kan maken. Donyell Malen treurde over de gemiste kansen. “Het was rommelig, ja, maar dat kwam ook door het kunstgrasveld”, was zijn excuus, waarna hij beloofde wat afwerktrainingen te volgen.

Prima veld Feyenoord

Wat het veld betreft zal het in deze match inderdaad stukken beter zijn, zo belooft ook het overzicht van spelersvakbond VVCS. Zij geven elke speelronde cijfers aan de grasvelden van de eredivisieclubs en halverwege voert Feyenoord de ranglijst aan.

Vertrekt Marcos Senesi uit Rotterdam?

Voor Feyenoord-verdediger Marcos Senesi is een topduel als deze weer een kans om gunstig op te vallen bij de internationale scouts. De verhalen zwellen aan dat de Argentijn, die vijfmaal voor zijn land speelde, in de belangstelling staat van Europees gerespecteerde clubs. Een van de dingen die moeten verbeteren is voorbij gedribbeld worden. Dat overkomt hem 1,2 keer per 90 minuten, de hoogste score op dat gebied voor een verdediger in de eredivisie.

Voorspellingen Feyenoord – PSV

Beide clubs hebben zevenmaal geen tegengoal gekregen, terwijl de Rotterdammers driemaal verzuimden zelf te scoren. Dat is PSV niet overkomen. Over PSV is het beeld ontstaan dat de tweede helften stukken minder zijn dan de eerste, maar qua doelsaldo is er evenwicht: plus dertien per helft. Bij Feyenoord is het doelsaldo in tweede helften wel aanmerkelijk beter.

Strijd in tweede helft

Feyenoord staat bij de bookmakers van Toto op 2.65 genoteerd, gelijkspel op 3.60 en winst PSV op 2.50. We tippen dat de strijd pas na rust ontbrandt: minder dan 2 goals bij rust staat op 1.52.

Back To Top