Skip to content

Terwijl het EK voetbal voor vrouwen is begonnen zitten de Eredivisieclubs middenin de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie seizoen. Dat betekent vooral veel oefenduels spelen en vanuit de directiekamer zwoegen om de spelersgroep compleet te krijgen.

Lisandro Martinez weg bij Ajax?

Ajax kan bijvoorbeeld als het zou willen vandaag nog verdediger Lisandro Martinez verkopen, want vooral vanuit Engeland is er veel interesse in hem. Manchester United lijkt bereid om minstens 40 miljoen euro voor hem te betalen, maar de Amsterdammers denken meer aan een bedrag van rond de 50 miljoen.

50 miljoen wellicht iets te veel

De vraag is of Ajax er niet verstandig aan doet wat water bij de wijn te doen, want 50 miljoen is wellicht iets te veel voor de Argentijn, die nog niet al te veel Europese ervaring heeft (Ajax lag er tamelijk snel uit in Europa de vorige twee seizoenen) en waarvan toch best lang werd gedacht dat hij alleen maar een sloperstype is, maar opbouwend tekort komt. Met zijn 1,75 meter zal hij sowieso een zekere kwetsbaarheid hebben bij luchtduels.

Blijft Cody Gakpo bij PSV?

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy heeft gezegd dat Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré willen blijven. “Ze willen onderdeel uit gaan maken van de voorbereiding. Ze sluiten zich af van wat er gebeurt en gaan vol voor deze voorbereiding en de start van het seizoen”, aldus de voormalige topspits.

Vooral het blijven van Gakpo klinkt logisch: de aanvaller wil zijn plekje in de Oranje-selectie natuurlijk niet verprutsen, met nog een maand of 4 te gaan voordat bondscoach Louis van Gaal zijn selectie inlevert bij de FIFA.

Feyenoord raakt mogelijk ook Pedersen kwijt

Feyenoord zal na het vertrek van Tyrell Malacia (Manchester United), Luis Sinisterra (Leeds) en Bryan Linssen (Urawa Red Diamonds) mannen voor de linkerflank moeten vinden. Ook aan de rechterkant dreigt iemand weg te vallen, want Marcus Pedersen (21) heeft volgens The Athletic de interesse gewekt van Southampton. De Noorse rechtsback heeft nog een contract voor 4 jaar, dus de Rotterdammers mogen best hoog inzetten qua vraagprijs.

Bod op Adam Maher

Tot slot dreigt een Eredivisie-smaakmaker te vertrekken. FC Utrecht heeft naar verluidt een bod op Adam Maher binnen van Damac FC in Saoedi-Arabië. Hij speelde de vorige 3 seizoenen voor Utrecht en kwam eerder uit voor onder meer FC Twente, PSV en AZ.

Back To Top