Skip to content

Ajax heeft heel lang moeten trekken aan Steven Bergwijn. De Amsterdamse aanvaller gaat nu eindelijk echt tekenen bij de landskampioen. Volgens clubwatchers gaat hij vrijdag de krabbel zetten, al is Ajax al rond met Tottenham Hotspur en de speler zelf.

Transfer Steven Bergwijn naar Ajax is rond

Bergwijn was eerder in de week al present in de hoofdstad. Hij ging bijvoorbeeld gezellig op de foto met een bewaker. De medische keuring is woensdag afgerond en leverde geen problemen op. Eindelijk is het dan zo ver, want Ajax probeert al zo’n 1,5 jaar hem naar Amsterdam te krijgen. Bij de Spurs krijgt hij niet al te veel speeltijd en de vooruitzichten voor komend seizoen zijn ook somber.

30 miljoen

Maar de Londense club snapt dat Ajax aardig wat poen op de bank heeft en had zelf geen haast met de verkoop, dus er werden geen cadeautjes uitgedeeld wat betreft de verkoopprijs. Naar verluidt gaat de transfer zo’n 30 miljoen euro opleveren voor Tottenham.

Vertrek Lisandro Martinez

Ajax-verdediger Lisandro Martinez wil de omgekeerde weg bewandelen. Hij wil van de Eredivisie naar de Premier League. De 24-jarige Argentijn staat in de belangstelling van Manchester United, wiens trainer Erik ten Hag hem goed kent, en Arsenal. Ajax wil hem pas laten gaan als er een bod komt van 50 miljoen euro.

Matchfixing Tom Beugelsdijk Sparta

Bij Sparta heeft Tom Beugelsdijk zichzelf in het nauw gedreven. Hij werd verdacht van matchfixing, specifiek van opzettelijk een gele kaart krijgen, maar is daarvan vrijgesproken. Wel werd tijdens het onderzoek naar die zaak duidelijk dat Tom had gewed op duels in competities waarin hijzelf uitkomt. Dat mag niet. Hij krijgt vijf duels schorsing.

Sparta wil niet verder met Beugelsdijk, al zegt de club dat die beslissing los staat van zijn gokgedrag. Hij krijgt geen nieuw contract en moet dus uitkijken naar een andere werkgever. Tot die tijd mag hij nog wel meetrainen bij Sparta.

Sparta – Steeds Hooger 0-24

Sparta boekte trouwens een nogal grote oefenzege. Tegen de amateurs van Steeds Hooger werd het woensdag 0-24. Geen medelijden! Vito van Crooij (5x) en Reda Kharchouch (5x) waren erg succesvol voor het doel.

Back To Top