Skip to content

Morgen, zaterdag 16 juli, is de FANDag van PSV in Eindhoven en zondag gaan de poorten van de Kuip open voor de Open Dag van Feyenoord! De Ajax Open Dag gaat dit jaar weer niet door. In plaats daarvan komen de Amsterdammers met de Ajax Droomdagen. Ook de FC Twente Open Dag wordt dit jaar anders ingevuld.

Na PSV FANdag oefenduel tegen Villarreal

PSV startte op 20 juni al met de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie seizoen 2022 – 2023. Nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij stond op die dag voor het eerst voor de groep en vertrok twee later met het team naar Duitsland voor het trainingskamp.

Wedstrijden PSV

Inmiddels zijn er drie oefenwedstrijden van het PSV programma afgewerkt (PSV – BW Lohne 6-0, PSV – Cercle Brugge 2-2 en Arminia Bieleveld– PSV 4-0). Morgen, aansluitend op de PSV FANdag, speelt PSV tegen Villarreal. Daarna volgen nog twee oefenduels.

De Spaanse ploeg is nipt favoriet voor de winst. Inzetten op winst PSV heeft een interessante quotering; een zege levert je bijna drie keer je inleg op.

Onthulling PSV Walk of Fame

Tijdens de FANdag van PSV wordt onder meer de PSV Walk of Fame onthuld door PSV legendes als Hans van Breukelen, Phillip Cocu en Berry van Aerle. De ceremonie begint om ongeveer 12.45 voor de Oosttribune.

Open Dag Feyenoord

Zondag 17 juli 2022 is de Open Dag van Feyenoord. Eindelijk gaan de deuren de Kuip weer open en kunnen de fans een kijkje in het stadion nemen. De toegang is gratis en er vinden diverse activiteiten plaats. Op de open dag wordt ook de selectie voor het komende seizoen gepresenteerd.

Wedstrijden Feyenoord

In het kader van de voorbereiding staan er vijf oefenwedstrijden op het Feyenoord programma. Twee daarvan zijn inmiddels afgewerkt: Feyenoord – Kopenhagen (0-7) en RB Salzburg – Feyenoord (1-2). Morgen speelt Feyenoord tegen Union St Gillis en zondag 24 juli tegen Lyon. Woensdag 27 juli staat het laatste oefenduel gepland en speelt Feyenoord tegen NAC.

Geen Open Dag FC Twente

De traditionele Open Dag van FC Twente ziet er dit jaar anders uit. Voorafgaande de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 op vrijdag 22 juli zal er rondom de Grolsch Veste een (horeca) plek worden ingericht voor de supporters van beide teams. Na afloop van het oefenduel wordt de FC Twente selectie officieel gepresenteerd op het veld.

Voor de jongste FC Twente fans wordt er op woensdag 21 september een middag in het stadion georganiseerd. Foto’s maken en handtekeningen scoren!

Wedstrijden FC Twente

Oorspronkelijk stonden er vijf oefenwedstrijden op het FC Twente programma. Helaas gaat de wedstrijd van morgen, zaterdag 16 juli, tegen Werder Bremen niet door op last van de lokale autoriteiten.

Twente oefende inmiddels tegen Nordsjaelland (1-0 winst) en Fortuna Dusseldorf (5-1 winst). De komende twee vrijdagen staan er nog twee wedstrijden op het schema: 22/7 FC Twente – Schalke en 29/7 FC Twente – Bologna.

Geen Ajax Open Dag 2022

Helaas is er dit jaar geen Open Dag in de Johan Cruijff Arena. “Tot onze spijt is het niet haalbaar gebleken om een Ajax-waardige Open Dag te kunnen organiseren”, aldus de landskampioen. “Wij zullen ons uiterste best doen om volgend seizoen de traditionele Open Dag wel weer te kunnen organiseren.”

Voor de kinderen komt de club wel met de Ajax Droomdagen op 2 en 3 augustus. Tickets daarvoor gaan vanaf maandag 18 juli 14.00 uur in de verkoop.

Vanmiddag speelt Ajax een oefenwedstrijd tegen KAS Eupen. Check live voetbal kijken waar je de match op tv kan kijken. Zie het Ajax programma voor de overige oefenwedstrijden en het Eredivisie speelschema voor 2022-2023.

Back To Top