Skip to content

Eredivisie | Gisteren kwam er vervelend nieuws vanuit Den Haag: doordat het aantal coronabesmettingen schrikbarend oploopt, besloot de regering dat er geen publiek meer aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden. Op zowel professioneel als amateurniveau blijven de hekken weer gesloten.

Voetbalwedstrijden zonder publiek

Het is een harde klap voor zowel clubs als fans. Voetbalorganisaties waren druk in de weer met het verfijnen van hun protocollen. Zo werd in bijvoorbeeld Rotterdam (Feyenoord) met inzet van wetenschappelijke teams het effect van de maatregelen in kaart gebracht. In het weekend waarin de derde speelronde van het speelschema Eredivisie plaatsvond, gedroegen de fans zich ook al stukken beter dan daarvoor qua verbale uitingen. De premier Mark Rutte had hen immers gewaarschuwd dat zingen, schreeuwen en andere vormen van verbale uitbundigheid even verboden was.

KNVB toont begrip voor coronamaatregelen

Maar het mocht niet baten. De KNVB toont begrip voor het besluit. Directeur Eric Gudde kan weinig anders doen dan hopen dat de aanvankelijke verlenging van twee weken daarna niet wordt verlengd. “Kennelijk is dit nodig”, zegt Gudde. “Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid. Het moeten spelen zonder publiek maakt natuurlijk wel dat de roep om steun uit Den Haag nog harder en luider wordt. Dat zal het kabinet ook begrijpen.”

Transfers PSV

PSV heeft de afgelopen weekend van zich laten spreken op de transfermarkt. Sam Lammers ging naar Atalanta, maar Philipp Max, Eran Zahavi en Ibrahim Sangaré kwamen in ruil naar Eindhoven. En dat zijn jongens met een redelijk heftig prijskaartje: Max verruilt de Bundesliga voor de Eredivisie, Zahavi verdiende miljoenen in China en Sangaré was lekker bezig in de Franse Ligue 1, tot zijn club Toulouse vorig seizoen degradeerde. Knap werk dus dat PSV hen kennelijk een overtuigend verhaal qua sportieve perspectieven en salaris wist te presenteren.

Eredivisie: Geen fans meer in stadions | PSV is uitgeshopt

Ajax jaagt op Davy Klaassen

De transferdeadline is 5 oktober, dus de tijd begint te dringen om nog vers bloed aan te trekken. Zal Ajax een hengeltje uitwerpen naar ex-Ajacied Davy Klaassen (Werder Bremen) en Sean Klaiber (FC Utrecht)? De Telegraaf meldt dat de Amsterdamse landskampioen al bij hun clubs heeft aangeklopt om te informeren naar de mogelijkheden. Ajax heeft meer opties op het middenveld nodig gezien het vertrek van Donny van de Beek, Carel Eiting en Razvan Marin, terwijl Klaiber in beeld komt als de transfer van Sergiño Dest naar Barcelona defintief is.

Back To Top