Skip to content

Vandaag, dinsdag 2 maart om 21:00 uur, speelt Vitesse tegen VVV-Venlo in de eerste halve finale van het KNVB bekertoernooi. De dag erna bepalen Heerenveen en Ajax wie de andere finalist wordt.

PROGRAMMA KNVB BEKER 2020 – 2021

Vitesse – VVV-Venlo KNVB Beker halve finale

Het toeval wil dat Vitesse en VVV-Venlo elkaar afgelopen weekend nog troffen in de Eredivisie. En dat leverde een klinkende zege op voor de Arnhemmers: 4-1. Al na drie minuten was de openingstreffer gevallen en toen de stofwolken waren opgetrokken, bleek de Gelderse ploeg liefst 23 keer richting doel te hebben geschoten. Vaak vanuit lastige posities, dat wel, want slechts acht schoten waren ook echt on target. De Limburgers beperkten zich tot vijf schoten, waarvan twee zuiver – maar natuurlijk wist eredivisie topscorer Georgios Giakoumakis wel weer het net te vinden, via een strafschop.

Heeft VVV energie gespaard?

Verder viel op dat Vitesse heerste in de lucht. Er waren 24 luchtduels en Vitesse veroverde in 21 gevallen de bal. Ook deelde Vitesse veel meer tackles uit, wat onlogisch aanvoelt, want meestal moet de onderliggende partij naar dat agressieve middel grijpen. Kortom, was VVV zich wellicht stiekem wat aan het sparen voor deze halve finale in de beker?

Het zou niet zo gek zijn. VVV-Venlo heeft weinig meer te bereiken in de competitie, terwijl Vitesse vierde staat in de Eredivisie stand en nog een klein beetje droomt van plek twee en de bijbehorende rechten om in de Champions League (voorronde) te spelen. En Vitesse had in de Eredivisie uit vijf duels maar een puntje gehaald. “De crisis begon eind januari met 4-1 verlies bij VVV”, weet trainer Thomas Letsch. “Laten we de crisis nu hebben beëindigd met een 4-1 zege op VVV.”

Statistieken Vitesse – VVV-Veno onderling

Vitesse won vijf van de laatste zes ontmoetingen met VVV en verloor eenmaal, die 4-1 dus. Het totale doelsaldo van die matches is 17-7. In zes van de laatste acht bekerduels kreeg Vitesse geen tegengoal en de laatste zeven onderlinge duels leverden allemaal minstens drie treffers op. In de Gelredome sloeg Vitesse bij vier van de zes recente VVV-bezoeken toe en verloor het eenmaal (doelsaldo 14-4).

Voorspelling halve finale beker vandaag

Vitesse noteert bij bookmakers 1.37 voor de winst, gelijkspel 5.10 en winst VVV 8.00. We tippen goals van beide teams op 1.76. Een goal van Eredivisie topscorer Giakoumakis levert 2.88 op

Back To Top