Skip to content

sc Heerenveen – Ajax KNVB Beker | Woensdag om 21:00 uur speelt Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion tegen Ajax, met als inzet een plek in de eindstrijd van het bekertoernooi. De andere finalist is al bekend: Vitesse was dinsdag in eigen huis met 2-0 te sterk voor VVV.

PROGRAMMA KNVB BEKER 2020 – 2021

sc Heerenveen – Ajax halve finale beker

Ajax heeft de KNVB Beker al 19 keer gewonnen en stond ook nog eens zesmaal in de eindstrijd. Daarmee zijn de Amsterdammers recordhouder. Heerenveen bereikte driemaal de finale en mocht de trofee eenmaal bijzetten in de prijzenkast. Dat was in 2009.

Jansen wil een vechtwedstrijd

Heerenveen-trainer Johnny Jansen speelt in op die geschiedenis en zegt: “Dit wordt de belangrijkste wedstrijd voor Heerenveen sinds de bekerfinale in 2009.” Hoe hij het aan gaat pakken? Zo: “We willen er een vechtwedstrijd van maken en proberen in de duels te komen, dat kan op onze eigen helft, maar ook verder naar voren.” Ook is de Friese club recent versterkt met twee mannen die de beker al eens namens Ajax wonnen: Siem de Jong en Lasse Schöne.

Beker voor Ajax niet het belangrijkst

Is de beker voor Heerenveen, de nummer tien van de Eredivisie, met grote afstand het belangrijkste doel, voor Ajax is er ook nog een eredivisie en Europa League te winnen. Grote kans dus dat trainer Erik ten Hag niet de gebruikelijke elf laat starten. Sowieso zijn Nicolas Tagliafico en Devyne Rensch geschorst en moet Noussair Mazraoui herstellen van een bal op zijn oog.

Sterk Ajax

Ten Hag verwacht dat het ‘vechtvoetbal’ wordt, en het veld van Heerenveen geeft daar in elk geval alle aanleiding toe: het ligt er niet zo geweldig bij. Maar nu Ajax al wekenlang vertrouwt op het Latijnse gif van Lisandro Martinez en Edson Alvarez zal het voor de Friezen lastiger worden om op dat vlak het verschil te maken. En we zagen in het weekend, bij de topper tegen PSV, dat aanvaller Dusan Tadic zich ook niet zo makkelijk laat intimideren.

Voorspelling Heerenveen – Ajax beker

Ajax won vier van de vorige zes partijen tegen Heerenveen en verloor eenmaal. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 9-19. In vijf van die duels scoorden beide partijen. Kijken we nog wat verder terug, dan blijkt dat Ajax 14 van de vorige 16 ontmoetingen won. En in 9 van de vorige 10 clashes maakten de Amsterdammers minstens drie goals.

Heerenveen noteert @7.50, gelijkspel 5.50 en Ajax 1.35. Op een matig veld is het lastiger combineren, daarom tippen we minder dan drie goals voor Ajax op 1.79.

Back To Top