Skip to content

Zondag om 16:45 uur speelt Ajax thuis tegen RKC. De Amsterdammers gingen van start met een zwaarbevochten 0-1 zege op Sparta en moesten toen een uur met tien man spelen. RKC Waalwijk ontsnapte vorig seizoen door de plotse coronastop aan degradatie en liep vorig weekend meteen tegen de eerste klap op: thuis werd met 0-1 verloren van Vitesse.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax – RKC Waalwijk Eredivisie zondag

In die eerste competitieve wedstrijd van het Eredivisie seizoen kon RKC Waalwijk alleen vlak voor en na rust een vuist maken. In pakweg 20 minuten vuurden de Brabanders vier schoten af en zetten ze Vitesse flink onder druk. Maar de rest van de match waren de Arnhemmers heer en meester. Alleen al in het eerste half uur kon Vitesse negenmaal aanleggen, terwijl RKC toen geen enkele doelpoging produceerde.

Afmakers Ajax van ander kaliber

De reden dat we dat aanstippen is dat als RKC ook door Ajax in de beginfase wordt overrompeld, de score weleens heel wat hoger kan uitvallen dan die 0-1 van vorige week. Voorin bij Ajax lopen afmakers van een ander kaliber rond dan bij Vitesse. Vorige week kwam dat door de rode kaart van Tagliafico er niet helemaal uit. Maar de nieuwe Braziliaan Antony maakte, ook in de voorbereiding, een positieve indruk en debuteerde gelijk maar met een goal. En als Dusan Tadic of Zakaria Labyad een offday hebben, kan Erik ten Hag nog Klaas-Jan Huntelaar, Quincy Promes of nieuweling Mohammed Kudus naar voren schuiven.

 

Ajax – RKC onderling

De Amsterdammers wonnen vijf van de vorige zes confrontaties met RKC, waar de voormalige Ajax-keeper Fred Grim trainer is. Het totale doelsaldo van die matches (eenmaal gelijk) is 18-3. In dertien van de vijftien vorige thuisoptredens tegen de Waalwijkers maakte Ajax minstens drie treffers. Ook is Ajax al 28 wedstrijden achtereen ongeslagen tegen RKC Waalwijk, terwijl RKC (vorig seizoen meegeteld) tien van zijn vorige elf competitiewedstrijden verloor.

Daley Blind voor Tagliafico

Tagliafico mag vanwege zijn rode prent dus niet meespelen en Ten Hag heeft twee serieuze opties om de Argentijn te vervangen: Sergiño Dest en Daley Blind. Vermoedelijk wordt het Dest, alhoewel de Amerikaan, normaal rechtsback, in de belangstelling staat van Bayern München en wellicht om hem heel te houden op de bank wordt gezet. Ten Hag speelde overigens in 1994-1995 een jaartje voor RKC.

Voorspellingen Ajax – RKC

Wedden op Eredivisie Ajax – RKC | Ajax staat bij bookmakers op 1.06 genoteerd voor de winst, gelijkspel noteert 13.00 en winst RKC 34.00. De bookies verwachten dat Ajax ditmaal wel het net vaak weet te vinden en heeft zijn odds op dat gebied ietwat opgeblazen. Daarom tippen we dat Ajax minder dan vijf keer scoort op 1.43.

Back To Top