Skip to content

Zaterdag 1 mei om 20:00 uur speelt Vitesse in Arnhem tegen PEC Zwolle. De Gelderse gastheren staan in de Eredivisie op plek vier, de gasten uit de naburige provincie bezetten plek dertien.

Vitesse – PEC Zwolle Eredivisie ronde 31

Nu er in het resterend programma Eredivisie nog maar vier speelronden te gaan zijn kunnen we de rekening van het seizoen een beetje opmaken. Vitesse deed lang bovenin mee en kon in de winterstop zelfs nog claimen een serieuze rol te spelen in de titelstrijd. Maar in het kalenderjaar 2021 zakte de ploeg van trainer Thomas Letch tamelijk snel weg. Het bekertoernooi werd daardoor een alsmaar belangrijker doel, maar daar sneuvelden de Arnhemse spelers over de laatste horde: Ajax won met 2-1.

Vier spelers geschorst

Kijken we naar de laatste twaalf speelronden in de Nederlandse competitie, dan heeft Vitesse slechts zestien puntjes bijeen gesprokkeld. Negen ploegen deden het in die periode beter, bovendien is het doelsaldo negatief (-1). De frustraties lopen op en er zijn voor deze match liefst vier spelers geschorst: Riechedly Bazoer, Jacob Rasmussen, Sondre Tronstad en Maximilian Wittek.

PEC Zwolle dit seizoen een grijze muis

PEC is deze jaargang een grijs muisje dat al redelijk snel in het seizoen klem stond achterin de middenmoot. In de laatste twaalf matches heeft PEC Zwolle een punt minder gehaald dan Vitesse. Zes spelers zijn onzeker voor deze pot: Immanuel Pherai, Eliano Reijnders, Thomas Buitink, Destan Bajselmani, Virgil Misidjan. En Sai van Wermeskerken.

Vitesse – PEC Zwolle onderling

Vitesse heeft vier van de vorige zes onderlinge duels gewonnen en PEC twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 15-8. Thuis won Vitesse drie van de vorige zes keer dat de Zwollenaren langs kwamen en werd het driemaal gelijk (12-4). In 9 van de vorige 11 Vitesse wedstrijden thuis vielen er minstens drie goals. En in de 16 recentste thuisduels in de competitie leed Vitesse slechts eenmaal een nederlaag. De elf vorige thuiswedstrijden tegen PEC gingen voor Vites niet verloren.

Speelstijl

Qua speelstijl lijken deze twee nogal op elkaar, zo is het aantal korte passes per wedstrijd bijna gelijk (rond de 400) en het aantal lange ballen eveneens (rond de 70). Ook behoren ze tot het rijtje clubs met gemiddeld meer dan 50 procent balbezit, al is het voor PEC vaak lastiger om er wat nuttigs mee te doen, en hem niet op een gevaarlijk moment of plekje te verliezen.

Voorspeling Vitesse – PEC

Vitesse noteert bij de bookmakers 1.63 voor de winst, gelijk 4.10 en winst PEC Zwolle 5.20. Gezien de recente resultaten wordt PEC wat onderschat, we tippen X2 op 2.30.

Back To Top