Skip to content

ADO Den Haag en Feyenoord treffen elkaar op zondagmiddag om 12:15 uur in de 31e speelronde van de Nederlandse eredivisie. Voor ADO, dat onderaan bungelt en acht punten minder heeft dan nummer zestien FC Emmen, lijken het de laatste weken in de hoogste voetbalcompetitie van Nederland. De Rotterdamse gasten hebben nog plek vier in het vizier.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

ADO Den Haag – Feyenoord zondag 2 mei

Goed nieuws hoef je dit seizoen niet te verwachten uit de residentiestad, al kreeg ADO onlangs wel te horen in de rechtbank dat de Chinese eigenaar zo’n 2 miljoen euro moet storten. Maar de eigenaar zal vermoedelijk procederen tegen dat besluit en ondertussen heeft ADO grote moeite om de rekeningen en salarissen te voldoen.

In de vorige zes wedstrijden van het speelschema ADO haalden de Haagse spelers een puntje. Vorig weekend was er alweer een opdoffer, toen in eigen huis met 0-3 werd verloren van Fortuna. Het was al de elfde keer dat er minstens drie tegentreffers werden opgelopen dit seizoen.

Seizoen van chagrijn voor Feyenoord

Voor Feyenoord is het fijn om eens tegen een opponent uit te komen waar nog meer gezeik is dan bij de Rotterdammers. Het is het seizoen van chagrijn bij de club. Dick Advocaat zwaait over vier wedstrijden af en gaat met pensioen, al is de kans groot dat-ie weer ergens anders opduikt.

Onderwijl is aanstaande trainer Arne Slot achter de schermen zich aan het voorbereiden. En Steven Berghuis zorgt telkens voor debat, nu weer door een totaal onnodige rode kaart te pakken. Blijft hij? Gaat hij? Is hij te goed voor Feyenoord? Overschaduwt hij de anderen?

Afwezigen

In de vorige zes speelronden haalde Feyenoord 12 punten, goed voor plek vier op dat lijstje. Bart Nieuwkoop en dus Berghuis ontbreken bij Feyenoord vandaag (zondag). Bij ADO zien we Marko Vejinovic en Dario del Fabro niet terug en zijn er vraagtekens rondom Daryl Janmaat en Peet Bijen.

Voorspelling ADO Den Haag – Feyenoord

Feyenoord won vier van de laatste zes ontmoetingen met de provinciegenoten en verloor een keertje. Het totale doelsaldo van die periode is 9-18. In het Car Jeans Station wist ADO tweemaal te winnen van de vorige zes clashes met Feyenoord en wonnen de Rotterdammers ook twee keer. Het totale doelsaldo is 8-8.

ADO Den Haag noteert 8.00 voor een zege, gelijkspel 5.75 en winst Feyenoord 1.33. We kunnen hier wel wat doelpunten verwachten en tippen over 3,5 goals op 2.18.

Back To Top