Skip to content

De competitie is nog niet af, maar nu Ajax eigenlijk al kampioen is en er nog maar vier wedstrijden op het Eredivisie schema staan kan de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 serieuzere vormen aannemen. Bij de koploper zal het vooral een kwestie zijn van nieuwe krachten werven, maar Erik ten Hag zal vermoedelijk zo veel mogelijk aan zijn basis vast willen houden. Dat lijkt bij PSV, momenteel de nummer twee, vermoedelijk anders liggen.

Bezem door selectie PSV

In het eerste jaar onder trainer Roger Schmidt zijn er diverse kwetsbaarheden in de selectie te ontwaren. Wil de Brabantse club volgend jaar langer meedoen om het kampioenschap, dan moet er met de bezem door de selectie worden gegaan. Zo lijkt er geen plek meer te zijn voor Bayern München-huurling Adrian Fein en het lijkt er ook op dat er geen toekomst is voor de Mexicaan Erick Gutiérrez.

Dumfries, Baumgartl, Rosario

Het Eindhovens Dagblad weet dat international Denzel Dumfries wil proberen om elders in Europa aan de bak te komen en dat Timo Baumgartl het zat is dat hij in zijn tweede seizoen stukken minder speelt dan vorig seizoen. En dan is er nog Pablo Rosario, die zich dik twee jaar zo stormachtig presenteerde, basiskracht werd en het tot het Nederlands elftal schopte. Maar de middenvelder is toch wat te inwisselbaar in zijn kwaliteiten en te inconsistent in prestaties. Ook hij wil en mag best weg.

Davy Pröpper wellicht terug bij PSV

Natuurlijk heeft PSV ook inkomende krachten op het oog en met name in de laatste linie lijken versterkingen nodig. Maar dé naam die deze week in Eindhoven rondzoemt is die van een middenvelder: Davy Pröpper. Zijn werkgever Brighton & Hove wil zo’n 10 miljoen euro voor hem, toch wel veel gezien hij bij the Seagulls amper speeltijd krijgt. Dit seizoen maakte hij pas 211 minuten, dik tien keer minder dan vorig seizoen.

Wel of geen Steven Berghuis in Nederlands elftal?

Over Oranje gesproken, de UEFA zal vermoedelijk toestaan dat de selecties voor Euro 2020 gaan bestaan uit 26 namen, in plaats van de gebruikelijke 23. Dat laat de kans toenemen dat Feyenoorder Steven Berghuis de koffers kan pakken, al leek hij daar sowieso al zeker van. Maar na zijn rode kaart van afgelopen weekend, vanwege een gefrustreerde schop naar Vitessenaar Maximilian Wittek, gingen er stemmen op om hem niet mee te nemen. Want wat als op het EK ook zijn stoppen doorslaan?

Maar ja, de 29-jarige Berghuis heeft vaker dit soort vergrijpen. Dit hoort bij hem en eerdere (bonds)coaches hebben dat ook geaccepteerd, dus waarom zou dit incident dat veranderen? Zeker gezien Oranje weinig toppers in de voorste linies heeft en Berghuis, tegen Letland, eindelijk ook eens scoorde voor Oranje.

Back To Top