Skip to content

Dinsdag 21 december staan er twee eredivisieduels op het programma. Om 18:45 uur speelt Vitesse tegen PEC Zwolle en om 21:00 uur ontvangt AZ FC Groningen.

Vitesse – PEC Zwolle Eredivisie dinsdag

Bij Vitesse is de hele spelersgroep beschikbaar. Ja, op een speler na dan die langzaam in de vergetelheid raakt: Oussama Tannane. Hij was vorig seizoen en aan het begin van deze de sterspeler van Vitesse, kreeg mot met trainer Letsch, werd verbannen en blijkt prima vervangen te kunnen worden.

Vitesse overwintert Europees

Eerder deze week kreeg Vitesse bijvoorbeeld van de UEFA te horen dat de club definitief is geplaatst voor de volgende ronde van de Conference League. Da’s voor het eerst dat Vitesse Europees overwintert. En in de Eredivisie staan de Arnhemmers vijfde, een plek waar niemand over zal mopperen.

Bij de Zwollenaren zijn er wel meer mannen absent. Sam Kersten, Dean Huiberts, Daishawn Redan, Kenneth Paal en Pelle Clement gaan het niet redden, achter de naam van Sai van Wermeskerken staan vraagtekens.

Vitesse – PEC onderling

Vitesse won vier van de vorige zes ontmoetingen met PEC Zwolle en verloor er twee. Het totale doelsaldo is 14-8. In de Gelredome won Vitesse vier van de vorige zes keer en werd het tweemaal gelijk (13-4).

Het ziet er niet best uit voor PEC

In acht van de vorige tien thuisduels in de competitie van Arnhem waren er minstens drie goals. En intussen is Vitesse twaalf thuisduels tegen PEC ongeslagen, terwijl PEC Zwolle in de Eredivisie al tien uitduels op rij niet heeft gewonnen. Het ziet er niet best uit voor de club uit Overijssel, dat 18e en laatste staat en uit de vorige zes speelronden maar twee puntjes haalde en uit de laatste zes uitwedstrijden maar eentje.

In slechts twee speelronden kreeg PEC geen tegengoal, in slechts eentje lukte het om zelf meer dan een goal te maken. En liefst negenmaal maakte Zwolle geen goal.

Back To Top