Skip to content

Eredivisie | Op zondag 15 december wil AZ in het eigen stadion te Alkmaar tegen Ajax spelen. En het lijkt er ook op dat de gemeente Alkmaar groen licht gaat geven voor het thuisduel. Alle seinen wijzen daarop en ook de bond KNVB verwacht dat de match in Noord-Holland plaatsvindt en niet, zoals de laatste speelronden bij thuiswedstrijden van AZ het geval was, in Den Haag.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Maandag duidelijkheid over AZ stadion

De problemen met het dak zijn vooralsnog opgelost. De puin is opgeruimd, de resterende structuur is robuust gemaakt en de nodige experts en ingenieurs hebben hun duimen goedkeurend opgestoken. Maar de gemeente Alkmaar is ietsjes trager met het papierwerk. De ambtenaren willen er nog een paar nachtjes over slapen en zullen komende maandag hun oordeel uitspreken.

Hopelijk AZ – Ajax in Alkmaar

Mochten de hotemetoten in het Alkmaarse gemeentehuis er geen vertrouwen in hebben, dan heeft AZ twee opties: uitwijken naar het stadion van ADO Den Haag of een nieuwe datum prikken. De hoofd competitiezaken van de KNVB verwacht geen moeilijkheden meer, maar mocht het toch zo ver komen, dan is hij geen voorstander van een nieuwe speeldatum: “Het zoeken van een beschikbare datum is dan wel maatwerk.” Waarmee hij bedoelt: zadel me alsjeblieft niet op met een nieuw hoofdpijndossier.

Mark van Bommel bungelt bij PSV

Verliezen is niet fijn voor een trainer. Heel vaak verliezen nog minder. Maar wat echt zorgwekkend is voor een oefenmeester, da’s als zijn directeur zich in het openbaar over de positie van de trainer gaat uitspreken. Zo ver is het nu dus al gekomen bij PSV. Toon Gerbrands laat in het Algemeen Dagblad weten dat hij de Van Bommel steunt. Oei, oei, oei, nu is het echt uitkijken voor de trainer.

Toon Gerbrands laat wat doorschemeren

Gerbrands wil in het vraaggesprek vooral kalmte en wijsheid uitstralen en verzet zich tegen de ‘afrekencultuur’. “Wij snappen echt wel dat de huidige prestaties niet PSV-waardig zijn”, laat hij nog wel weten. Maar hij laat echt wel doorschemeren dat het krediet op raakt. “Op dit moment is het zo dat we met de huidige trainer en de huidige staf op weg gaan naar de volgende wedstrijd.” Kortom, bij de daaropvolgende wedstrijd op het programma van PSV kan er plots een andere trainer opduiken dan ‘de huidige’.

Feestmaand december kan weleens heel guur gaan uitpakken voor de Brabantse club en Van Bommel in het bijzonder. Diverse trainers zijn in binnen- en buitenland voor heel wat minder ernstige vormdips al op straat gezet.

Back To Top