Skip to content

Vandaag worden de laatste twee wedstrijden gespeeld in de tussenronde van de KNVB Beker. De vijf vorige partijen leverden telkens een winnaar op die in de Eredivisie speelt, maar vanavond komt er sowieso eentje uit de Eerste Divisie bij, want Cambuur speelt om 18:45 uur tegen Go Ahead Eagles. Daarna, vanaf 21:00 uur, rolt de bal bij Willem II tegen Vitesse.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Tussenronde KNVB Beker

Woensdag konden we in de drie KNVB Beker wedstrijden die op het programma stonden liefst zeventien treffers noteren. Meer dan de helft daarvan vielen bij Ajax tegen FC Utrecht, dat eindigde in 5-4. Utrecht dacht in de 78e minuut de winst te grijpen toen de Domstedelingen op 3-4 kwamen, maar Labyad en Tadic dachten daar anders over en zetten de boel recht in de 81e en 89e minuut.

SC Cambuur – Go Ahead Eagles

Cambuur is na zestien speelronden in de Keuken Kampioen Divisie koploper met 40 punten en een doelsaldo van plus 37. Robert Mühren rost de bal er op allerlei manieren, en vanaf allerlei posities op het veld, in: de 31-jarige spits maakte al veertien treffers in vijftien optredens.

Onderling

Go Ahead staat achtste en won in september van dit jaar nog de vorige ontmoeting met de Friese club: 0-2. Van de vorige zes mutuele duels won Cambuur er echter drie en Go Ahead  Eagles maar twee (totale doelsaldo 11-7). In Leeuwarden trok SC Cambuur bij vier van de zes vorige bezoekjes van de Eagles aan het langste eind en bleef het eenmaal gelijk (saldo 11-4). In acht van de vorige bekerduels van Cambuur vielen er minstens drie goals.

Willem II – Vitesse KNVB Beker vandaag

Heb je het over tegenvallende ploegen in de Eredivisie, dan moet je toch als eerste Willem II noemen. Vorig jaar konden de stoere Tilburgse kerels nog aanhaken bij de subtop, maar het is nu doffe ellende. Acht punten uit twaalf speelronden, dat levert de Brabanders plek zestien op.

Of het nou een individuele kwestie is of dat hij simpelweg afhankelijk is van zijn teamgenoten, daar kun je over debatteren, maar feit is dat Mike Trésor niet meer de sprankeling toont van vorig seizoen. En dat de nogal beperkte Griekse spits Vangelis Pavlidis zou stoppen met zo ongeveer elke bal die hij voor zijn voeten krijgt in het net te werken, dat zag iedereen wel aankomen.

Vitesse gaat Beker tussendoortje winnen

Bij deze match gaat weer onze theorie op dat de club die zijn focus en energie veel liever op de nijpende problemen in de competitie waarin het speelt richt. Vitesse draait prima mee in de eredivisie top en kan dit bekertreffen aanpakken als leuk tussendoortje, voor Willem II is het eerder hinderlijk dan gewenst.

Voorspelling | Willem II noteert 3.85 voor de winst, gelijkspel 4.00 en winst Vitesse doet 1.84 bij bookmakers. De Arnhemmers wonnen vier van de zes vorige clashes met Willem II en verloren er nul, dus die 1.84 lijkt ons hoog genoeg.

Back To Top