Skip to content

Eredivisie Vitesse – FC Utrecht | Zaterdag om 19:45 uur speelt Vitesse thuis tegen FC Utrecht. Na acht speelronden in de Eredivisie ontlopen de Gelderlanders en Domstedelingen elkaar weinig: drie punten scheiden de nummers vier en vijf.

De Parel van Gelderland won zijn twee vorige duels en haalde thuis in vier optredens tien punten op. FC Utrecht is in de Eredivisie drie speelronden op rij ongeslagen en heeft aan zijn vier eerdere uitwedstrijden vijf punten over gehouden. Dat is geen heel best resultaat, maar wel behoort Utrecht tot de drie clubs (naast Ajax en PSV) die in elke competitiewedstrijd zelf minstens eenmaal scoorden.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Vitesse - FC Utrecht zespuntenwedstrijd in de Eredivisie

Vitesse – FC Utrecht onderling

In de helft van de vorige zes onderlinge duels stapte Vitesse van het veld als winnaar, terwijl FC Utrecht eenmaal wist te winnen. Het doelsaldo van die matches is bij elkaar opgeteld closer: 8-7. In de Gelredome wonnen beide teams elk twee wedstrijden als we puur naar de vorige zes confrontaties kijken (totaal doelsaldo 8-10). In vijf van die zes matches kwamen beide teams tot scoren.

Zespuntenwedstrijd

Dit duo zal vermoedelijk ook aan het eind van de rit in de subtop belanden en is dus elkaars concurrent in de strijd om Europese tickets (zie: stand eredivisie). In de vorige twee jaar kwamen ze elkaar ook al in de play-offs voor een Europa League-ticket tegen. Voor regionale media en fans is dat dan ook een reden om dit als ‘zespuntenwedstrijd’ te bestempelen.

Vitesse heeft daarbij ontegenzeggelijk het voordeel thuis te spelen. In de Gelredome verloren ze slechts 1 van de 21 laatste wedstrijden in de Eredivisie en ook troffen ze in negen van de laatste tien thuisduels het doel.

Bryan Linssen vs Gyrano Kerk

Een van de beste spelers tot nu toe is Bryan Linssen, de 28-jarige aanvaller die helemaal op zijn plek lijkt bij de subtopper. Dit is zijn derde seizoen bij Vitesse en hij heeft na acht matches vier goals gemaakt. Dat aantal staat ook achter de naam van Utrecht-spits Gyrano Kerk, die met zijn 23 jaar wellicht nog wel hoop heeft op grotere clubs en competities. Hij is wat minder zichtbaar en dominant aanwezig dan in de eerste speelronden, maar pikte in de twee vorige wedstrijden wel zijn goaltje mee.
.
Wedden op Eredivisie? Vitesse staat op 2.33 voor de winst, gelijkspel op 3.80 en winst Utrecht krijgt van de bookmakers een quotering van 2.65. Gezien Vitesse’s sterke thuisreeks en het gelijkwaardige level van de teams: Vitesse wint en beide teams scoren @3.80.

Back To Top