Skip to content

Zaterdag vanaf 14:15 uur speelt Sparta tegen Fortuna Sittard op het Kasteel. Beide clubs zitten klem op een plek van de Eredivisie ranglijst waarop ze niet meer echt omhoog kunnen kijken en ook niet zoveel van degenen onder hen hoeven te vrezen. De nummers elf en twaalf kunnen hoogstens nog dromen van een hele mooie reeks waarmee ze in aanmerking komen voor een Europees ticket.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Sparta – Fortuna Sittard: beide negatief doelsaldo

Sparta heeft na 21 duels in de Eredivisie 25 punten, Sparta heeft een duel minder achter de rug en bezit 23 punten. Beide hebben een negatief doelsaldo en bij Sparta lijkt het aantal goals voor en tegen veel op het aantal dat de expected goal-modellen aangeeft. Fortuna heeft een iets beter doelsaldo; het scheelt +3 ten opzichte van het verwachte doelsaldo.

Fortuna Sittard lijkt in betere vorm

Sparta won drie van de vorige zes ontmoetingen met de Limburgers en speelde driemaal gelijk. De helft van die duels vond een treetje lager plaats, in de Eerste Divisie. Vorig jaar, in de Eredivisie, werd het 1-1 in een open wedstrijd waarin Sparta wel tot meer doelpogingen kwam. Fortuna lijkt, qua behaalde punten, in een betere vorm, want die ploeg haalde uit de vorige zes speelronden negen punten, versus vijf voor de Kasteelbewoners in dezelfde periode.

Waarom Fortuna boven verwachting presteert

De gastheren uit Rotterdam spelen zonder Deroy Duarte, Bart Vriends en Tim Coremans. Bij Sparta lijkt iedereen inzetbaar. Sparta verloor drie van de vier vorige thuiswedstrijden in de Eredivisie, Fortuna heeft vier van zijn vijf recentste uitduels gewonnen en speelde die andere gelijk. Hoe het kan dat de Limburgers boven verwachting presteren? Mats Seuntjens heeft wel een idee: “Soms is het wel irritant, zo vaak als wij beelden bekijken. Bijna elke dag. Maar daardoor zijn we altijd goed voorbereid.” Trainer Sjors Ultee waarschuwt: “Eerlijk is eerlijk: gemakkelijk hebben we nog niet gewonnen. Dan moet je ook niet te snel gaan dromen.”

Voorspelling Sparta – Fortuna

Fortuna heeft inderdaad maar tweemaal met minstens twee goals marge gewonnen. Sparta speelde dat viermaal klaar. Daar staat tegenover dat Sparta vaker zelf niet scoorde: zeven versus vijfmaal. Dertien keer ontving Fortuna drie of meer goals; Sparta acht keer.


Sparta noteert voor de winst 1.84, gelijk 3.70 en Fortuna Sittard 4.20. We tippen dat beide teams scoren op 1.66.

Back To Top