Skip to content

De Eredivisie gaat deze week een versnelling hoger: er is een midweeks programma en komend weekend wordt gelijk de 29e speelronde afgewerkt. De wedstrijd vandaag met het hoogste profiel is Vitesse – AZ, oftewel de nummer zeven en nummer drie. Heracles ontvangt Willem II en FC Groningen krijgt bezoek van De Graafschap.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Vitesse – AZ Eredivisie vandaag

In het kalenderjaar 2019 zijn er tien speelronden geweest en AZ heeft in die periode de meeste punten vergaard. De Alkmaarders raapten er 25 op en kwamen ook tot het beste doelsaldo (+19). Vitesse deed het ondertussen een stuk bescheidener met 15 punten.

Absenties

De Arnhemse club mist voor dit duel geen enkele speler, terwijl aan de kant van AZ Myron Boadu al maanden ontbreekt en Adam Maher na een opeenstapeling van vijf gele prenten is geschorst. Mats Seuntjes is een voorname kandidaat om zijn plek in te nemen. Aangezien hij vanuit de aanvalslinie naar achteren schuift, kan daar Bjørn Johnsen worden neergezet.

Onderlinge resultaten Vitesse – AZ

AZ Alkmaar won drie van de vorige zes onderlinge duels, Vitesse twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die confrontaties is 8-9. In de Gelredome ging AZ bij vier van de zes laatste bezoekjes met de buit aan de haal en won Vitesse tweemaal (doelsaldo 7-10). In vier van die zes uitwedstrijden maakte AZ twee goals.

Goals

Inmiddels heeft Vitesse wel elf thuiswedstrijden in de competitie geen nederlaag geleden. Fans van de Gelderlanders worden ook wel vermaakt, want in twaalf van de dertien recente speelronden vielen er in wedstrijden van Vitesse minstens drie goals. AZ is echter ondanks de aanvalslust vaardig in het schoonhouden van het eigen goal. In acht van de tien laatste wedstrijden van AZ op het eredivisie programma ontving het geen tegengoal.

Europees voetbal halen

AZ heeft drie punten meer dan nummer vier Feyenoord. Die plek vasthouden zou een kunststukje zijn voor de Noord-Hollanders, die het Eredivisie seizoen zwak begonnen nadat weer eens de sterkste spelers waren verkocht. “Met veel clubs hebben we hetzelfde doel: Europees voetbal halen”, zegt trainer John van den Brom. “Dat geldt voor Vitesse en voor ons. Wij staan er beter voor, maar het wordt niet makkelijk.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? Vitesse staat op 2.88 voor de winst, gelijkspel noteert 3.75 en gokken op een overwinning van AZ levert je 2.25 x je inleg op. De bookmakers verwachten veel goals, maar de clean sheets van AZ en de recente ontmoetingen wijzen de andere kant op. We tippen minder dan vier goals (inzetten doe je op ‘under 3,5 goals’) met een quotering van 1.61.

Back To Top