Skip to content

Ajax raakte afgelopen vrijdag Matthijs de Ligt definitief kwijt aan Juventus en nu dreigt een andere verdediger de Amsterdamse landskampioen te verlaten: Joël Veltman heeft wel oren naar een buitenlands avontuur. De 27-jarige voormalige captain van Ajax wordt sterk gelinkt aan het Engelse West Ham.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Joël Veltman denkt over transfer

Veltman is een echt kind van de club. Sinds 2001 loopt hij rond bij Ajax en in 2012 speelde hij zijn eerste wedstrijd in het eerste. In het succesvolle afgelopen seizoen poogde hij terug te keren van een blessure en kwam hij veertien maal voor in de basiself. “Ik ben nu 27, heb hierna nog één jaar contract en op zich is dit een mooi moment. Maar het is nog een beetje koffiedik kijken”, zo redeneert Veltman.

Edson Alvarez nieuwe verdediger Ajax?

Voor trainer Erik ten Hag neemt de noodzaak om een defensieve kracht aan te trekken dus alleen maar toe. Ajax wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de Mexicaan Edson Alvarez, de speler die we in het speelschema WK voetbal in actie zien komen voor Mexico. Al is het volgens hem niet per se noodzakelijk om een wat oudere speler te halen die er meteen kan staan. “Toen we vorig jaar begonnen, had Frenkie de Jong nog nooit op het middenveld bij Ajax gespeeld. We weten allemaal hoe het is afgelopen”, aldus Ten Hag.

Ajax op trainingskamp

Momenteel belegt Ajax een trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg. Drie nieuwe namen maakte in het vorige trainingsblok genoeg indruk om ook mee te mogen: de achttienjarige Jurriën Timber, Victor Jensen (19) en Sergiño Dest (18). Donderdag wordt geoefend tegen Watford. Andre Onana, Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn nog absent, zij waren actief bij de Africa Cup.

Kansen Schuurs na vertrek Matthijs de Ligt

Perr Schuurs is wel van de partij en stond in de oefenmatch tegen Basaksehir (2-1 zege) in de basis. “Ik heb een goede voorbereiding gehad en die lijn moet ik doortrekken om uiteindelijk te staan waar ik wil staan. Vorig jaar heb ik niet veel kansen gekregen en ik denk dat het logisch is dat als Matthijs weggaat ik meer kansen krijg”, zo verheugt de leeftijdsgenoot (19) van De Ligt zich.

Open Dag Ajax

Op donderdag 25 juli organiseert de Nederlandse recordkampioen zijn open dag. Om 16:00 uur worden de spelers gepresenteerd, ook die van Ajax Vrouwen.

Back To Top