Skip to content

Het lijkt wel mee te vallen met de exodus van de topspelers die de Eredivisie het vorige seizoen zoveel kleur gaven. Goed, Frenkie de Jong is inmiddels gepresenteerd bij FC Barcelona en topscorer Luuk de Jong is verkocht aan Sevilla, maar gevreesd werd voor een veel grotere uittocht van eredivisie-smaakmakers.

Soap transfer De Ligt schuld Raiola

Of gaat het binnenkort dan toch als een kaartenhuis in elkaar donderen? Matthijs de Ligt moest zich afgelopen maandag als vanouds melden op het trainingsveld van Ajax. Hij zal het ook wel beu zijn dat zijn transfersituatie zo breed uitgemeten wordt op voetbalsites en in praatprogramma’s. Maar, eerlijk is eerlijk, daar heeft de negentienjarige verdediger het ook wel een beetje naar gemaakt door een manager als Mino Raiola te kiezen. Dan weet je dat er een transfersoap gaat ontstaan met als enige doel om elk dubbeltje onderin de kan op te schrapen.

Juventus biedt inmiddels 67 miljoen

Het heeft het imago van De Ligt geen goed gedaan. Tot voor kort dacht iedereen: hé, wat een frisse gozer, zo evenwichtig in zijn spel en in zijn uitspraken. Hij werd geprezen om zijn volwassenheid, maar nu hadden we graag wat meer kinderlijkheid bij hem willen zien – als in: ga niet de boel traineren om er nog een paar ton extra uit te slepen. De Telegraaf bericht dat Juventus inmiddels bereid is om het bod te verhogen naar 67 miljoen euro en De Ligt deze zaterdag al wil presenteren.

Hakim Ziyech vertrekt alleen naar topclub

De Ligt is met afstand de speler met de hoogste marktwaarde in de Eredivisie. Daarna volgen David Neres en Hakim Ziyech en het ziet er gunstig uit wat betreft een verlengde aanwezigheid van de Braziliaan (die de Copa America won) en de Marokkaan (die er in de Afrika Cup snel uit ging met Marokko) op de Nederlandse velden. Neres schijnt gezegd te hebben dit seizoen te blijven, Ziyech wil alleen een exit naar de absolute top. Sevilla heeft hij afgewimpeld.

Lozano, Tadic, Blind en Van de Beek blijven

De geruchten over Hirving Lozano zijn al een tijdje verstomd. Al in de eerste paar maanden na zijn komst naar PSV (zomer 2017) leek zijn vertrek aanstaande. Maar de Mexicaan was in dat eerste half jaar dan ook enorm effectief, hij trok als een wervelwind door de Eredivisie. Sindsdien is zijn impact toch wat afgestompt en zijn zijn beperkingen aan het licht gekomen. Dusan Tadic heeft bijgetekend, Daley Blind lijkt zijn loopbaan lekker in Amsterdam af te willen sluiten en Donny van de Beek zal eerst een heel seizoen in de basis willen draaien voor hij zijn biezen pakt.

Blijven deze mannen behouden, dan kan ook seizoen 2019-2020 van de Eredivisie weer een opwindende, prikkelende en memorabele jaargang worden.

Back To Top