Skip to content

Nasser El Khayati was de smaakmaker van ADO Den Haag vorig seizoen. Of hij dat het komende seizoen van de Eredivisie weer is valt te bezien. De aanvaller heeft wel oren naar een transfer naar Feyenoord; hij ziet dat als ‘een mooie optie’.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Transfer El Khayati – weg bij ADO?

De dertigjarige El Khayati maakte in de jaargang 2018-2019 van de vaderlandse competitie zeventien treffers. Hij zal het echt geen straf vinden om bij ADO Den Haag te blijven, maar wil ook graag open zijn over de wens om een stapje hogerop te doen, of het nou in het binnenland of buitenland is. Galatasaray bijvoorbeeld? “Er was inderdaad wat interesse. Maar het is nog niet concreet geworden,” verklaart hij.

El Khayati Cup in Rotterdam

Ook op sociaal gebied laat hij van zich horen. Zo organiseert hij dit weekend de El Khayati Cup in Rotterdam, in de buurt waar hij opgroeide: de Agniesebuurt. Alles draait bij zijn Cup om pleintjesvoetbal. “Het kan je zoveel brengen, los van profvoetballer worden of niet: je leert samenspelen, tactisch én creatief denken”, zo legt hij zijn liefde voor voetballen op straat uit.

FC Twente haalt Keito Nakamura uit Japan

Zal Keito Nakamura het spel ook zo geleerd hebben? De negentienjarige Japanner wordt in elk geval weggerukt van de pleintjes van Osaka, waar hij bij de club Gamba Osaka speelt. FC Twente lijft de bijna negentienjarige aanvallende middenvelder in. Althans: de eerste twee jaar is hij op huurbasis in Enschede, daarna kan gebruik worden gemaakt van de optie tot koop.

Ted van Leeuwen enthousiast

Technisch directeur Ted van Leeuwen somt op waarom de keus viel op Nakamura: “Keito is een van de allergrootste talenten van Japan. Technisch vaardig, heeft een opmerkelijke spelintelligentie voor iemand van zijn leeftijd en kan op alle vijf aanvallende posities uit de voeten.”

Toch ontbrak hij in de Japanse selectie die als gast deelnam aan de Copa America, terwijl Japan daar met een zeer jeugdig korps aantrad, met het oog op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Wel speelde hij voor het land van de rijzende zon op het WK voetbal voor onder 17.

Nakamura komt graag naar Twente

Komend weekend neemt Nakamura afscheid van Gamba Osaka. Daarna strijkt hij neer in Twente. En wat weet hij over zijn nieuwe werkgever? “De club, de fans, de passie, de sfeer in het stadion. De beelden die ik via internet kreeg, gaven me het gevoel: ja, dat is zo’n speciale club, ik wil daarheen.”

Back To Top