Skip to content

Woensdag wordt er weer gevoetbald in het bekertoernooi. Liefst veertien duels staan er op het KNVB Beker programma en het feest begint om 18:45 uur met OSS’20 tegen FC Twente. De afsluiter begint om 21:00 uur en gaat tussen FC Groningen en Helmond Sport.

Dromen van ver komen in de KNVB Beker

Het bekertoernooi is zeker in deze prille fase nog een akker van dromen en hoop. Amateursclubs hopen op een stuntje of anders een thuispot tegen een roemruchte profclub, zodat de tickets uitverkocht raken en het liefst ook wat tv-recettes binnen stromen. Voor topclubs als Ajax, PSV en Feyenoord is het een vrij korte route richting een prijs. Voor subtoppers is het reëel om te denken aan een triomf of in elk geval om ver te komen.

Moraal opschroeven

En zelfs voor clubs die worstelen in de eigen competitie biedt de KNVB Beker toch nog enig soelaas: een paar rondjes verder bekeren kan het moraal opschroeven, de fans tevreden stemmen en straalt wie weet ook af op de prestaties in de reguliere competitie. Iedereen blij dus met bekervoetbal! Al zullen er ook een paar amateurclubs gebutst en afgestraft afdruipen.

Bekertoernooi biedt zeldzame kansen voor amateurs

Wie weet gebeurt dat bij OSS’20 tegen Twente, of anders soortgelijke ontmoetingen als Capelle tegen NEC, AFC tegen Heerenveen, GVVV tegen Sparta en IJsselmeervogels tegen Excelsior. Al zeggen kenners vaak dat het verschil tussen de Keuken Kampioen Divisie, de eerste divisie dus, en de hogere amateurdivisies helemaal niet zo groot is. Dit is dus een van die zeldzame kansen om het te bewijzen, want gezien de KKD van onderen een gesloten competitie is, gaan amateurclubs voorlopig geen kans krijgen ‘profclubs’ te worden.

Ploegen die Europees spelen mogen later instromen. Aan de ene kant misschien oneerlijk, aan de andere kant lopen ze dus wel een wedstrijd (en inkomsten) mis.

Maandag waren er ook al twee stuntjes. DVS ‘33 won van FC Eindhoven met 2-1. En tweede divisionist Spakenburg was te sterk voor FC Dordrecht: 3-0. Utrecht versloeg SteDoCo met 0-5 en PEC Zwolle had een broodnodige opsteker thuis tegen De Graafschap: 4-1.

Het programma van woensdag

18.45 uur: OSS’20 – FC Twente
20.00 uur: Westlandia – Excelsior Maassluis
20.00 uur: Almere City FC – Go Ahead Eagles
20.00 uur: Harkemase Boys – DOVO
20.00 uur: ADO’20 – Barendrecht
20.00 uur: Capelle – NEC
20.00 uur: IJsselmeervogels – Excelsior
20.00 uur: AFC – sc Heerenveen
20.00 uur: GVVV – Sparta Rotterdam
20.00 uur: De Treffers – Rijnsburgse Boys
20.00 uur: Fortuna Sittard – TOP Oss
20.00 uur: Achilles Veen – GVV Unitas
20.00 uur: Staphorst – Gemert
21.00 uur: FC Groningen – Helmond Sport

Back To Top