Skip to content

Na tien speelronden staat Ajax bovenaan de Eredivisie met 25 punten. De Amsterdamse landskampioen versloeg in eigen huis PSV met duidelijke cijfers: 5-0. De Brabanders staan tweede met 21 punten, FC Utrecht is derde met 20 stuks en Feyenoord volgt met 19 punten.

STAND EREDIVISIE 2021 – 2022

Eredivisie Ajax – PSV 5-0

Het was ondanks de klinkende cijfers heus niet zo dat PSV een beroerde middag kende. Kijken we naar zaken als balbezit, kansen, zuivere schoten op goal en dergelijke, dan zat er net als vorig seizoen niet opvallend veel verschil tussen de ploegen. Maar Ajax was wel, net als midweeks in de Champions League, dodelijk efficiënt.

Goalscorers

Veelzeggend is het wellicht dat de goals door vijf verschillende Ajacieden werden gemaakt: Steven Berghuis, Sebastien Haller, Antony, Davy Klaassen en Dusan Tadic. Bij PSV konden voorin Eran Zahavi en aanwinst Vinicius niet het verschil maken. Laatstgenoemde Braziliaan heeft nu circa 350 minuten voor de Eindhovenaren gespeeld en wacht nog op zijn eerste goal.

Conclusies Erik ten Hag en Roger Schmidt

En zoals altijd kon de match opgedeeld worden in enkele fases waarin het balletje net de andere kant op had kunnen rollen. “We waren slordig”, zei Ajax-trainer Erik ten Hag over de eerste 20 minuten. “We wilden te graag en daardoor gingen we verdedigend fouten maken. Gelukkig was onze keeper bij de les.”

PSV-trainer Roger Schmidt had ook zijn lezing klaar. “In het begin van het seizoen speelden we op een heel hoog niveau. Nu is het moeilijker dat niveau vast te houden”, zegt de Duitser. “In een seizoen is het niet makkelijk dat te doen, omdat je weinig tijd hebt om te trainen. Vandaag deden we het niet slecht, maar niet op topniveau. Dat is de uitdaging, zeker tegen een team dat heel ervaren is.”

Zaterdag om 16:30 begint een nieuwe speelronde in de Eredivisie. Dat weekend speelt PSV thuis tegen Twente, Ajax uit tegen Heracles en Feyenoord op zondag uit tegen Sparta.

Back To Top