Skip to content

Eredivisie na speelronde 27 | Ajax heeft met kinderlijk gemak ADO Den Haag opgerold en liep wederom uit op nummer twee PSV, dat uit in Alkmaar verloor van AZ: 2-0. Beide ploegen hebben nu 55 punten en kunnen, met nog zeven speelronden voor de boeg, op maximaal 76 punten uitkomen. Ajax heeft momenteel 66 punten. Kortom, over vier speelronden kan Ajax de kampioensschaal pakken – eerder is ook mogelijk als de achtervolgers meer achterop raken.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Uitslag Ajax – ADO Den Haag 5-0

Ajax-trainer Erik ten Hag liet Sebastien Haller (corona) en Antony buiten de basis en dat gaf ruimte aan een startplek voor de vertrekkende spits Brian Brobbey. De aankomende speler van RB Leipzig pikte gelijk een goaltje mee, de 2-0, en werd na 54 minuten gelost door een andere aanvaller die vermoedelijk niet heel veel toekomst meer heeft in Amsterdam; Lassina Traoré.

Devyne Rensch snel doorgebroken

Het kon en mocht allemaal tegen het makke ADO, dat voor rust al tegen een 4-0 achterstand aankeek en net als Young Boys en PEC Zwolle in de afgelopen duels tegen Ajax zo goed als geen serieuze kansen wist te scheppen. Het moet gezegd worden dat Ajax momenteel zijn zaakjes meer dan uitstekend op orde heeft: voorin dartelt en fladdert het, achterin zit het potdicht. Ondertussen is Devyne Rensch ook snel doorgebroken, zo leverde de 18-jarige rechtsback in dit duel twee assists en een goal.

AZ lijkt vice kampioen Eredivisie te worden

AZ versloeg PSV enigszins geflatteerd met 2-0, terwijl de Eindhovense gasten toch minstens gelijkwaardig waren, meer doelpogingen afdwongen en ook grotere kansen schepten. Maar AZ zat in een zetel toen al na vier minuten Jesper Karlsson de bal in het net kreeg. AZ Alkmaar heeft nu in de vorige zes Eredivisie speelronden zes punten meer gepakt dan PSV en lijkt dus in pole position om vice-kampioen te worden, en zo in te stromen in de voorronde van de Champions League.

Feyenoord: praatsessie weer nodig

Feyenoord wist niet te winnen van hekkensluiter FC Emmen (1-1) en die uitslag paste nog bij het spelbeeld ook. Trainer Dick Advocaat is genoodzaakt om voor de zoveelste keer dit seizoen een praatsessie met zijn spelers te beleggen. “Ze moeten me maar eens vertellen wat hen dwars zit”, aldus de veteraan. “Als je voelt dat niet iedereen meedoet met druk zetten, moet je sowieso inzakken. Dat hebben we ook geroepen, maar toch gebeurde dat niet. Ik wil weten waarom niet.”

Eredivisie uitslagen speelronde 27

sc Heerenveen 0 – 0 FC Twente
Fortuna Sittard 0 – 1 FC Utrecht
Feyenoord 1 – 1 FC Emmen
RKC Waalwijk 3 – 1 FC Groningen
PEC Zwolle 2 – 1 VVV-Venlo
Vitesse 0 – 0 Willem II
AZ 2 – 0 PSV
Heracles Almelo 1 – 1 Sparta Rotterdam
Ajax 5 – 0 ADO Den Haag

Back To Top